Správa uprchlických zařízení: Vánoční sbírka zaměstnanců pomohla také dětem na Ukrajině

17.07.2019 9:01

V rámci vánoční sbírky, která proběhla mezi zaměstnanci Správy uprchlických zařízení, bylo vybráno neuvěřitelné množství hraček, oblečení pro různé věkové kategorie, hygienických a výtvarných potřeb, doplňků i školních pomůcek. To vše bylo před Vánocemi spravedlivě rozděleno dětem v našich zařízeních. Vzhledem k rozsahu vybraných věcí jsme se ovšem rozhodli zaslat část vybraných věcí dětem na Ukrajině. Proto jsme oslovili pobočku organizace ADRA v Havířově, která realizuje řadu zajímavých charitativních projektů přímo na Ukrajině.

Správa uprchlických zařízení: Vánoční sbírka zaměstnanců pomohla také dětem na Ukrajině
Foto: mvcr.cz
Popisek: Ministerstvo vnitra ČR

ADRA Havířov pomáhá především ve městě Mukačevo a v okolních obcích, jako je Bukovinka, Velký Koropec a další. ADRA tam spolupracuje například se školami kvůli obědům pro sociálně slabé žáky.

Předměty z naší sbírky pak byly spolu s další pomocí, například s lavicemi, židlemi, školními potřebami a nemocničním nábytkem, v průběhu května ve dvou nákladech převezeny na Ukrajinu a zde distribuovány potřebným.

Ještě jednou děkujeme všem zaměstnancům SUZ MV, kteří se na sbírce podíleli. Těší nás, že se sbírka u zaměstnanců setkala s takovým ohlasem! Velmi si také vážíme ochoty, s jakou nám vyšli vstříc zaměstnanci ADRY. Děkujeme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

17. týden na trhu pohonných hmot ČMKB

10:42 17. týden na trhu pohonných hmot ČMKB

Denní kontrakty motorové nafty na trhu pohonných hmot Českomoravské komoditní burzy Kladno se v 17. …