Správa železnic: Rekonstrukce trojice přejezdů na trati Čáslav – Třemošnice

07.04.2021 17:09

Správa železnic vybrala zhotovitele modernizace tří úrovňových křížení na regionální dráze z Čáslavi do Třemošnice. Zvýšení zabezpečení přejezdů zrealizují společně firmy AŽD Praha a Chládek a Tintěra Pardubice.

Správa železnic: Rekonstrukce trojice přejezdů na trati Čáslav – Třemošnice
Foto: Správa železnic
Popisek: Správa železnic

Nejvýše přípustná nabídková cena činila 68,1 milionu korun, vybraný dodavatel nabídl provedení prací za 63,2 milionu korun. Ze silnic první třídy zmizí jeden z posledních přejezdů zabezpečených výstražnými kříži, po rekonstrukci bude osazený závorami.

Trať do Třemošnice vede prakticky v celém úseku mezi Čáslaví a zastávkou Vrdy-Koudelov v souběhu se silnicí I/17. Poblíž Koudelova se vzájemně kříží a na poměrně krátkém, přibližně stometrovém úseku se nacházejí ještě další úrovňová křížení s cyklostezkou a silnicí III/33724. Všechny tři přejezdy jsou v současnosti zabezpečeny pouze výstražnými kříži.

Anketa

Je Janek Ledecký dezinformátor?

32%
68%
hlasovalo: 8687 lidí

V rámci celkové rekonstrukce zmíněných přejezdů se zvýší úroveň jejich zabezpečení. Na kříženích s cyklostezkou a komunikací III. třídy bude dosazeno světelné a zvukové přejezdové zabezpečovací zařízení bez závor. Přejezd na silnici I. třídy bude navíc doplněn pozitivní signalizací a závorami. Jejich břevna budou z kompozitního materiálu s LED svítidly.

Další součástí stavby bude rekonstrukce železničního spodku a svršku v okolí přejezdů a dvou přilehlých mostních objektů. Zajímavostí projektu je náhrada mostu přes Koudelovský potok v km 2,132, na kterém dochází ke křížení dráhy a silnice I/17. Stávající přemostění bude odstraněno a na jeho místě vznikne nový prefabrikovaný železobetonový most složený z profilů ve tvaru U.

Realizace stavby bude zahájena v průběhu tohoto měsíce, dokončení je plánováno na duben příštího roku. V rámci přípravy akce byla navržena technická řešení, která umožní zkrácení výlukových činností na minimum, a to hlavně v případě výměny mostu přes Koudelovský potok. Ten bude vybudován za 21 dní během nepřetržité výluky na přelomu září a října.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…