Správa železnic: Trať ze Suchdola nad Odrou do Nového Jičína projde opravou

23.05.2020 18:23

Na trati spojující Suchdol nad Odrou a Nový Jičín město brzy odstartují opravné práce.

Správa železnic: Trať ze Suchdola nad Odrou do Nového Jičína projde opravou
Foto: SŽDC
Popisek: SŽDC

Správa železnic aktuálně vypsala zakázku na zhotovitele stavby, která mimo jiné zahrnuje opravu traťové koleje, úrovňových křížení, mostních objektů a zastávky Šenov u Nového Jičína. Stavba, jejíž předpokládané náklady činí 80 milionů korun, umožní zvýšení traťové rychlosti a zkvalitnění vlakové dopravy v regionu.

Opravou projde kolej v délce 3,7 kilometru. V úseku se provedou práce na železničním svršku a spodku, čištění štěrkového lože a úprava odvodnění. Opraví se také dvanáct propustků, jeden most, sedm přejezdů a tři přechody. Zastávka Šenov u Nového Jičína získá nástupiště s bezbariérovým přístupem a také opravenou čekárnu a osvětlení.

Stěžejní výlukové práce jsou plánovány v prázdninových měsících od 1. července do 26. srpna. Po dokončení stavby bude od nového jízdního řádu v úseku dlouhém přes pět kilometrů zvýšena traťová rychlost až na 50 km/h.

V návaznosti na již provedené opravy v loňském roce tato akce významně přispěje ke zkvalitnění osobní vlakové dopravy na spojnici města Nový Jičín a přestupní stanice Suchdol nad Odrou, která se nachází na tranzitním koridoru Petrovice u Karviné – Ostrava – Praha/Břeclav.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…