Správa železnic prezentovala nové služby mobilních čet

29.09.2020 17:56

V úterý 29. září se ve stanici Praha-Libeň za přítomnosti generálního ředitele Správy železnic Jiřího Svobody a zástupců Národní rady osob se zdravotním postižením ČR (NRZP ČR) uskutečnila prezentace nové služby mobilních čet, kterou zajišťuje Správa železnic od září tohoto roku na 869 nádražích.

Správa železnic prezentovala nové služby mobilních čet
Foto: Správa železnic
Popisek: Správa železnic

Podle generálního ředitele Správy železnic Jiřího Svobody je toto rozšíření služeb dalším důkazem kontinuální snahy manažera infrastruktury o systematické zpřístupňování cestování po železnici lidem se zdravotním postižením. „Poslední analýzy dokládají rostoucí bezbariérovost železnice. V rámci koridorů a dalších důležitých mezinárodních tratí činí podíl stanic s bezbariérovým přístupem na nástupiště 54 %. V případě výpravních budov na těchto páteřních tratích jde o 50 %. Tím to ale nekončí a určitě budeme v naší snaze, i ve spolupráci s Národní radou osob se zdravotním postižením ČR, pokračovat dále.”

„Jsem skutečně velmi rád, že jsme se v této problematice posunuli kupředu. Málokdo si dovede představit, s jakými potížemi se lidé se zdravotním postižením mohou potýkat, navíc ještě při cestování, které je pro ně samo o sobě často velmi namáhavé a stresující,” řekl Václav Krása, předseda NRZP ČR. Služba tzv. mobilních čet spočívá v poskytování pomoci lidem se všemi typy zdravotního postižení (tělesným, zrakovým i sluchovým) od přednádraží až na nástupiště, především v tzv. neobsazených stanicích.

„Velmi oceňuji snahu zástupců Správy železnic, se kterými intenzivně spolupracujeme téměř na denní bázi. Samozřejmě, ideálního stavu zatím docíleno není, ale věřím, že bude naše spolupráce pokračovat ve prospěch nejen lidí se zdravotním postižením, ale také pro seniory, rodiče s kočárky a podobně,” dodal Václav Krása.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…