Správa železniční dopravní cesty: Do druhé fáze architektonické soutěže na stanici Veleslavín postoupilo pět návrhů

17.05.2019 22:11

K prvnímu dvoudennímu zasedání se sešla mezinárodní porota architektonické soutěže na budoucí podobu železniční stanice Praha-Veleslavín. Soutěž vyhlásila Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) v souvislosti s přípravou a zpracování projektu Modernizace a novostavba trati Praha-Veleslavín (včetně) – Praha-Letiště Václava Havla (včetně).

Správa železniční dopravní cesty: Do druhé fáze architektonické soutěže na stanici Veleslavín postoupilo pět návrhů
Foto: SŽDC
Popisek: SŽDC

Mezinárodní porota v čele s architekty Sándorem Fintou a Helgem Lunderem vybírala z 22 velmi kvalitních návrhů. Do druhé fáze po dlouhé diskusi vybrala 5 návrhů, jejichž autoři nyní navrhovaná řešení dopracují a v termínu do  19. srpna 2019 předají  porotě. Z finálové pětice komise vybere vítězný návrh, který doporučí k realizaci. S ohledem na požadavek zachování anonymity jednotlivých tvůrců budou soutěžní návrhy a jména jejich autorů představeny až po finálním rozhodnutí poroty.

„SŽDC si uvědomuje svoji zodpovědnost v roli investora dopravní infrastruktury, proto jsou součástí návrhu i vazby na okolí a okolí samotné, což je v intravilánu hlavního města nezbytností,“ uvedl generální ředitel SŽDC Jiří Svoboda.

Soutěž, která byla vyhlášena na začátku února, je připravována ve spolupráci s hlavním městem Prahou. Část prvků z vítězného architektonického návrhu bude použita jako jednotící složky i v dalších stanicích a zastávkách trati Praha – Kladno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…