Správa železniční dopravní cesty: Drážní hasiči převzali nové cisterny

14.07.2018 9:04

Představitelé Hasičské záchranné služby Správy železniční dopravní cesty (HZS SŽDC) převzali v Jičíně prvních deset speciálních cisternových vozidel. V letošním roce dosáhnou investice do obnovy zásahové techniky drážních hasičů téměř 300 milionů korun a do jejich výzbroje přibude 48 vozidel.

Správa železniční dopravní cesty: Drážní hasiči převzali nové cisterny
Foto: szdc.cz
Popisek: Správa železniční dopravní cesty

„Jedná se nejen o obnovu stávající techniky, která si žádá modernizaci, ale také o zakoupení zcela nových druhů vozidel. Drážní hasiči jen za měsíc červen vyjeli k 677 zásahům, z toho bylo 459 mimořádných událostí, 107 dopravních nehod a 218 preventivních a technických zákroků. Práce drážních hasičů má velký záběr a podle toho jsou zapotřebí i speciální vozidla. Díky podpoře Ministerstva dopravy, Státního fondu dopravní infrastruktury i samotné Správy železniční dopravní cesty budeme nyní vyzbrojeni moderní technikou,“ upřesnil David Soukup, ředitel Hasičské záchranné služby SŽDC.

Slavnostní předání je součástí první etapy projektu Obnova vozového parku – Hasičská záchranná služba SŽDC – speciální vozidla, financovaného z prostředků SFDI. Konkrétně jde o standardní hasičské cisterny CAS 20 a CAS 30 na podvozku SCANIA. Jsou určené pro jednotky v Havlíčkově Brodě, Chomutově, Přerově, Liberci a Kralupech nad Vltavou.

V následujících etapách bude hasičská flotila doplněna ještě o další cisterny a chemický technický automobil na podvozku FUSO CANTER používaný pro likvidaci uniklých nebezpečných látek. Přibude i vyprošťovací speciál na podvozku SCANIA, automobilový jeřáb LIEBHERR nebo automobilová plošina pro práci ve výškách. Plošina je kontejnerová a na jeden podvozek se dá umístit více nástaveb.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…