Správa železniční dopravní cesty: Vlaky se vrátily na opravenou trať Železný Brod – Tanvald

02.12.2019 20:29

Oprava trati ze Železného Brodu do Tanvaldu probíhala od začátku září. Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) zde kromě prací na železničním svršku a spodku provedla také úpravu nástupišť ve stanici Velké Hamry a v dalších třech zastávkách. Celková hodnota prací dosahuje 409 milionů korun.

Správa železniční dopravní cesty: Vlaky se vrátily na opravenou trať Železný Brod – Tanvald
Foto: SŽDC
Popisek: SŽDC

Nepřetržitá výluka mezi Železným Brodem a Tanvaldem se uskutečnila od 2. září do 30. listopadu. Během ní došlo k souvislé výměně kolejnic a také dřevěných pražců, které nahradily ocelové ve tvaru Y. Opravená kolej je po svaření v celém úseku bezstyková, umožňující pohodlnější jízdu vlakem. 

Součástí projektu byla i oprava sedmi mostů, stejného počtu propustků a jedné opěrné zdi. Realizovány byly také opravy přejezdových konstrukcí na celkem šesti úrovňových kříženích, a to včetně železničního spodku. Kromě toho se obnovil systém odvodnění. Pozitivem pro cestující jsou upravená nástupiště ve stanici Velké Hamry a v zastávkách Spálov, Jesenný a Návarov.  

Po celkovém dokončení stavby v červnu příštího roku dojde ke zvýšení traťové rychlosti pro některé typy vozidel až na 75 km/h. Zčásti byla zvýšena již 1. prosince v souvislosti se zahájením zkušebního provozu. Umožnila to mimo jiné i úprava zabezpečovacího zařízení. 

Zhotovitelem prací na úseku dlouhém 15,95 km byla Společnost ŽeBroTa tvořená firmami HROCHOSTROJ a.s., Chládek a Tintěra, Pardubice a.s., GJW Praha spol. s r. o., N+N Konstrukce a dopravní stavby Litoměřice, s.r.o. a Prodin a.s. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…