Správa železniční dopravní cesty vítá rozhodnutí soudu v kauze Klinika

08.09.2017 14:51

Vyjádření Správy železniční dopravní cesty, státní organizace (SŽDC) ve věci bývalé polikliniky v Praze na Jeseniově ulici

Správa železniční dopravní cesty vítá rozhodnutí soudu v kauze Klinika
Foto: szdc.cz
Popisek: Správa železniční dopravní cesty

Odvolací soud dnes potvrdil ve výroku č. I rozsudek soudu prvního stupně. Tato skutečnost znamená, že do jednoho měsíce od právní moci, která nastane okamžikem doručení písemného vyhotovení rozsudku odvolacího soudu oběma stranám, je žalovaná strana povinna nemovitosti (budovu i pozemky) vyklidit. Proti rozsudku Městského soudu již není přípustný řádný opravný prostředek.

Soud dospěl k jednoznačnému závěru o tom, že zanikl vztah ze smlouvy o výpůjčce. Pokud jde o argumentaci ohledně dobrých mravů, tu jednoznačně odmítl s poukazem na to, že žalovaná strana od počátku věděla o tom, že skončí smluvní vztah na dobu určitou a není jakýkoliv nárok na prodloužení smlouvy.

SŽDC vítá rozhodnutí soudu, které potvrdilo naše stanovisko o protizákonném užívání objektu. Věříme, že protistrana bude stejně jako každý řádný občan tohoto státu respektovat rozhodnutí soudu a objekt vyklidí. SŽDC bude činit potřebné kroky k tomu, aby naplnila své zákonné povinnosti, tedy využívat všechny právní prostředky při uplatňování a hájení svých práv a práv státu jako vlastníka majetku, a mohla zahájit rekonstrukci objektu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…