Správní rada ZP MV ČR zvolila nového generálního ředitele

16.09.2015 16:19

Jaromíru Gajdáčkovi poděkovala, novým ředitelem bude jeho dosavadní zástupce David Kostka.

Správní rada ZP MV ČR zvolila nového generálního ředitele
Foto: ZP MV ČR
Popisek: ZP MV ČR

Správní rada ZP MV ČR na svém zasedání ve středu 16. září vzala na vědomí informaci generálního ředitele Ing. Jaromíra Gajdáčka, Ph.D., MBA o jeho odchodu z funkce k 1. 10. 2015 a poděkovala mu za dosavadní činnost. „Chtěli bychom panu Gajdáčkovi poděkovat za jeho mnohaletou práci, odvedenou ve prospěch ZP MV ČR,“ uvedl předseda Správní rady ZP MV ČR Mgr. Jiří Zmatlík.

Správní rada poté jmenovala nového generálního ředitele ZP MV ČR. Stal se jím dosavadní statutární zástupce a ředitel odboru strategie ZP MV ČR MUDr. David Kostka.

Jaromír Gajdáček se rozhodl ukončit své působení ve funkci generálního ředitele v souvislosti s blížícím se koncem druhého funkčního období. „Říká se, že v nejlepším se má přestat. Pojišťovnu předám v dobré kondici, prosperující a s přibývajícím počtem klientů. Děkuji klientům ZP MV ČR za jejich věrnost pojišťovně a svým spolupracovníkům za jejich dosavadní skvělou práci,“ uvedl Jaromír Gajdáček.

Za dobu, kdy pojišťovnu od dubna 2008 vedl, posílila ZP MV ČR svoji pozici lídra mezi zaměstnaneckými zdravotními pojišťovnami a stala se stabilním partnerem poskytovatelů zdravotní péče. Nemá žádné závazky a pyšní se nejlepší efektivitou práce s nejnižšími provozními náklady ze všech zdravotních pojišťoven v ČR. Proto si také mohla dovolit převést celkem 660 milionů Kč ze svého provozního fondu ve prospěch léčení svých klientů.

Počet jejích klientů se za tu dobu zvýšil o více než 200 tisíc z 1,06 milionu na téměř 1,27 milionu klientů. Náklady na zdravotní péči vzrostly o téměř 9 miliard z necelých 17 miliard Kč v roce 2007 na současných téměř 26 mld. Kč.

„Po 17ti letech práce v hornictví a dalších 17ti letech ve zdravotnictví se ve třetí třetině své profesionální dráhy chci věnovat novým projektům a aktivitám v zahraničí,“ dodal Jaromír Gajdáček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …