Spuštění nových informačních webových stránky o lásce a sexualitě nejen pro mladé

09.05.2014 18:13

polečnost pro plánování rodiny a sexuální výchovu (SPRSV) i letos aktivně vyjadřuje svou podporu globální výzvě „Vision 2020.“ Kromě jiných akcí spouští i nový web zaměřený na objektivní informace o sexualitě (nejen) pro mladé, www.labestra.cz.

Spuštění nových informačních webových stránky o lásce a sexualitě nejen pro mladé
Foto: Martin Kovář
Popisek: Počítač, internet, klávesnice. Ilustrační foto.

Mezinárodní výzva Vision 2020, organizovaná Asociací pro plánování rodiny (www.ippf.org), apeluje na vlády a zákonodárce, aby věnovali pozornost sexuálním a reprodukčním právům. Letos na podporu výzvy připravila IPPF kampaň „Rozhodl/a jsem se“, která vyzývá politiky na celém světě, aby podpořili základní sexuální a reprodukční práva například na to, aby se každý mohl rozhodnout, s kým bude žít, jestli a kolik bude mít dětí či aby mohl získat informace potřebné pro rozhodování o svém sexuálním a reprodukčním zdraví. V České republice bude kampaň zahájena dne 13. 5. 2014, v 10 hodin, na setkání v prostorách Obce spisovatelů v Praze.

Doc. PaedDr. Miluše Rašková, Ph.D., předsedkyně SPRSV a vysokoškolská pedagožka uvádí: „V České republice jsou základní lidská práva víceméně zajištěna, ovšem stále není respektován požadavek na pravdivé a objektivní informace o sexuálním a reprodukčním zdraví. Sexuální výchova ve školách není dostatečná, část mladých lidí nedostává základní informace o antikoncepci a prevenci sexuálně přenosných chorob v rodině, ani ve škole.“  Z těchto důvodu se v České republice podpora iniciativy Vision 2020 orientuje převážně na zkvalitnění informačních zdrojů a jejich dostupnost.

Kromě jiných aktivit jsou připraveny nové webové stránky obsahující aktuální informace o partnerských vztazích, sexualitě, antikoncepci, sexuálně přenosných chorobách a dalších tématech. Stránky jsou zaměřené zejména na mladé lidi, ale své si na nich postupně najdou uživatelé všech věkových kategorií. Ivana Goláňová, projektová manažerka stránek www.labestra.cz  říká: „Chceme mladým lidem poskytnout co nejvíce objektivních informací, které jim pomohou v jejich sexuálním životě, a to zábavně, formou videí, rozhovorů, krátkých článků i poradny. Chceme bourat mýty spojené se sexualitou.“  Již nyní lze na stránkách najít soutěž o nejlepší video na téma „Mýty spojené se sexualitou“ a vyhrát atraktivní ceny.

Další informací o výzvě Vision 2020 i o dalších aktivitách SPRSV  jsou k dispozici na www.planovanirodiny.cz a od 13. 5. 2014 také na www.labestra.cz. 

Společnost pro plánování rodiny a sexuální výchovu je nevládní nevýdělečná organizace zabývající se podporou populačního zdraví a plánování rodiny jako základního lidského práva. Jsme členem International Planned Parenthood Federation (www.ippf.org) a držíme se jejích zásad. Podporujeme výchovu k plánování rodiny, k partnerským vztahům, rovným příležitostem a k rodinnému životu včetně výchovy sexuální. V naší práci důsledně vycházíme ze závěrů a materiálů Světové zdravotnické organizace. Zaměřujeme se na vrstevnické vzdělávání, internetové poradenství a pravidelně organizujeme kongres věnovaný sexuální výchově. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…