Srpnové hodování a VII. Veteran Rallye Kutná Hora představuje program

19.08.2015 14:05

O víkendu 22. a 23. srpna 2015 ožije Kutná Hora již tradičně Srpnovým hodováním a VII. ročníkem Veteran Rallye Kutná Hora.

Srpnové hodování a VII. Veteran Rallye Kutná Hora představuje program
Foto: veterani-kh.cz
Popisek: Srpnové hodování a VII. Veteran Rallye Kutná Hora představuje program

Na start závodu už se chystají majitelé nádherných automobilů vyrobených do roku 1936. Své síly tak změří např. Praga Piccolo (1930), Chevrolet AC (1928), Ford T (1914), Cadillac 55 (1955) nebo Panthard & Levassor (1911). Zhruba čtyřicet vozů absolvuje dvoukolový závod do vrchu Kaňk v sobotu 22. a v neděli 23. srpna od 10.00 a 10.45 hodin. Start je již tradičně v Lorecké ulici v Kutné Hoře, cíl na kruhovém objezdu v obci Kaňk. Auta jsou výkonově naprosto rozdílná, proto se jedná o tzv. jízdu pravidelnosti, v níž se snaží závodníci zajet všechna kola ve stejném čase. Každý den se pojedou dvě jízdy a porovnány budou všechny čtyři časy. Vítězí ten, jehož časy se nejvíce blíží prvnímu zajetému.

Exhibiční jízda potěší okolní obce

Spanilá jízda veteránů je každoročním magnetem pro obyvatele obcí v okolí Kutné Hory. A kudy povede letošní trasa? V sobotu 22. srpna se ve 14.30 vydají automobily z Palackého náměstí v Kutné Hoře do sklárny v Tasicích. Jejich cesta povede přes Bykáň, Březovou, Korotice, Vilémovice, Červené Janovice, Zhoř, Bludov, Víckovice a Třebětín. Na cestě zpět do Kutné Hory mohou veterány obdivovat také obyvatelé obcí Třebětín, Hostkovice, Dobrovítov, Zbýšov, Šebestěnice, Březí, Štrampouch, Žáky, Močovice, Kluky, Třebešice a Neškaredice. Celkem vozy ujedou více než 60 kilometrů.

Náměstí ožije skvělým jídlem, hudbou i soutěžemi

Partnerem Srpnového hodování a Veteran Rallye Kutná Hora je národní značka kvality KLASA, a tak se mohou návštěvníci těšit na ochutnávku vynikajících a vysoce kvalitních potravin.

Akce je již tradičně spojena s bohatým doprovodným programem a nejinak tomu bude i letos. Ředitelka závodu Mariana Pohlová nám prozradila, na co se mohou obyvatelé i návštěvníci předposledního srpnového víkendu těšit: „Sobotní program na náměstí odstartuje rock-folková skupina Něco z Týnce nad Labem, následují další kapely jako Kabát Revival neboTeplá buchta (s programem Čaruj-Landa Revival). Večer se moc těším na vystoupení Doctora P. P. a Hamletů (Aleš Háma, Jakub Wehrenberg, Dalibor Gondík a Hardy Marzuki). Neděli pak zpestří Telegraf, Elán Revival nebo Jaroslav Uhlíř.“

Návštěvníci se rozhodně nebudou nudit ani minutu – po oba dva dny je pro ně připraveno množství soutěží, např. oblíbené pojídání knedlíků, a dalších aktivit pro děti i dospělé.

Aktuality sledujte na www.veterani-kh.cz a na Facebooku .

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…