Stále mladá Noc divadel propojí čtyři olomoucké scény

12.11.2017 17:07

Divadla v celé České republice pozvou v sobotu 18. listopadu diváky do svých sálů a zákulisí. Speciální program do pozdního večera nabídnou také olomoucké scény Divadlo hudby – Muzeum umění Olomouc, Divadlo na cucky, Divadlo Tramtarie a Umělecké centrum Univerzity Palackého Konvikt.

Stále mladá Noc divadel propojí čtyři olomoucké scény
Foto: Archiv
Popisek: Ilustrační foto

Těšit se můžete na bezplatná představení, živou hudbu, workshop pro děti či interaktivní prohlídku. Kromě bohatého programu se mohou návštěvníci zapojit také do společné hry o ceny, která propojí všechny čtyři scény.

Divadlo hudby, scéna Muzea umění Olomouc, nabídne speciální program divadelně improvizační skupiny Olivy. „Soubor Olivy letos slaví deset let existence jako stabilní součást olomouckého divadelního dění a ideálně naplňuje podtitul letošní Noci divadel Forever Young,“ uvedl dramaturg Petr Dvořák. Diváci se mohou těšit na živý hudební doprovod a možná se objeví i DJ. Nebyli by to improvizátoři, kdyby si také pro diváky nepřipravili překvapení.

V Divadle na cucky letos nabídnou odpolední workshop pro děti, na který naváže koncertní program určený široké veřejnosti. „Noc divadel pořádáme poprvé na Dolním náměstí. Během odpoledne i večera se můžou návštěvníci těšit na otevřené dveře do divadla a pestrý program pro malé i velké,“ uvedl intendant divadla Jan Žůrek. V průběhu večerního setkání písničkářů se kromě Martina Bindera představí i zahraniční hudebnice Fiona Maria Fitzpatrick (IRL) a Zoe Hayter (GB/CZ).

Inovovaná interaktivní hra „Tramtaráci“ startuje odpoledne v Divadle Tramtarie. „Nachystali jsme několik úkolů, během kterých necháme nahlédnout pod pokličku nejen naší práce, ale především nás samotných,“ přiblížila členka souboru Jana Posníková. Během interaktivní hry se tak návštěvníci dozvědí různé zajímavosti o členech souboru a zažijí prostor divadla úplně jinak. Letos v Tramtarii totiž vypnou všechny reflektory a ukážou divadlo tak, jak ho ještě neznáte.

V Uměleckém centru Univerzity Palackého Konviktu se představí studentské divadelní spolky, univerzitní rádio a filmový klub. „Společně oživíme chodby Konviktu pomocí rozehraných obrazů ze Snu noci svatojánské. Vrchol pak čeká návštěvníky v nejvyšším patře na velkolepé inscenované svatbě,“ vysvětlila za Umělecké centrum a soubor Nabalkoně Markéta Zborníková. Divadelní nabídku na Konviktu doplní také filmové projekce.

Všechny scény navíc propojí společná hra o ceny. Návštěvníci si v každém divadle mohou vyzvednout hrací kartu. Pokud se jim podaří projít všechna čtyři divadla
a získat potvrzení, mohou vyplněnou kartičku odevzdat na Konviktu, kde od 22.30 hodin proběhne slosování. „Nabízíme divákům atraktivní ceny, kterými jsou zejména volné vstupenky na představení všech čtyř zapojených scén,“ doplnil Dvořák.

Organizátoři srdečně zvou také na společnou afterparty následující po slosování, neboť smyslem celé akce je především vzájemné setkání divadelníků a diváků.

Program Noci divadel v Olomouci 2017 najdete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…