Stálo čas a úsilí vybudovat si renomé u zahraničních agentur, říká o desátém ročníku Čarodějáles ředitel festivalu Pavel Řehoř

25.04.2017 8:35

„Festival Čarodějáles je pořádaný v tradičním termínu ‚pálení čarodějnic‘ v krásném přírodním areálu brněnského říčního koupaliště Riviéra. Orientujeme se spíše na kvalitu než kvantitu, mezinárodní line-up je složen z legend i nejčerstvější krve, doplněný o méně frekventované, ale o to zajímavější a kvalitnější položky z tuzemska,“ zve na festival jeho ředitel Pavel Řehoř.

Stálo čas a úsilí vybudovat si renomé u zahraničních agentur, říká o desátém ročníku Čarodějáles ředitel festivalu Pavel Řehoř
Foto: Čarodějáles
Popisek: Pozvánka na festival Čarodějáles

Můžete pro naše čtenáře představit festival Čarodějáles?

Jedná se o festival střední velikosti, pořádaný v tradičním termínu „pálení čarodějnic“ v krásném přírodním areálu brněnského říčního koupaliště Riviéra. Orientujeme se spíše na kvalitu než kvantitu, mezinárodní line-up je složen z legend i nejčerstvější krve, doplněný o méně frekventované, ale o to zajímavější a kvalitnější položky z tuzemska.

Festival slaví letos svůj jubilejní 10. ročník, počítal jste v prvním ročníku s takovým úspěchem?

V prvním ročníku jsme očekávali 3000 lidí a přišlo dvakrát tolik. To byl velký výkop a bylo jasné, že budeme pokračovat. Ale tak daleko jsme nedohlíželi.

Jak moc to byla složitá cesta dopracovat se až tam, kde jste dnes?

Hlavně stálo čas a úsilí vybudovat si renomé u zahraničních agentur, abychom mohli přivážet větší, kvalitní zahraniční kapely.

Co považujete v předešlých ročnících za svůj největší úspěch?

Jedním z našich velkých úspěchů je, že se nám podařilo přivést skvělé švédské THE HIVES a vloni německou legendu GUANO APES.

Na jaké kapely byste rád návštěvníky nalákal?

Určitě na CLAWFINGER, THE QEMISTS, DOG EAT DOG, ale speciálně bych upozornil na úžasné holandské KENSINGTON.

Co navíc nabídne desátý ročník festivalu oproti minulým ročníkům?

Kromě tradiční vatry a soutěže o nejúžasnější čarodějnici budou už podruhé letos v areálu také pohyblivé skulptury a artefakty dotvářející speciální atmosféru festivalu.

Vystoupí na Čarodějálesu nějaký umělec, kterého jste si již dlouho přál, aby se zúčastnil?

Z tuzemska jsme léta usilovali o legendu Tři sestry, která celkově hraje jen na velmi málo festivalech, spíš upřednostňuje vlastní akce. Letos se to poprvé povedlo. A ze světa jsme již vloni chtěli přivézt skvělé holandské KENSINGTON, letos to vyšlo ideálně v době, kdy kapela strmě stoupá na popularitě po celé Evropě a pro mnohé bude určitě velmi příjemným překvapením. 

 

 

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

10:17 Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

Z blízkosti kolejí zmizelo v minulých měsících v přepočtu dalšího téměř půl milionu stromů. To je vý…