Stánek VoZP zdobily oranžové terče. Prezentace na leteckém dnu v Čáslavi se vydařila

27.05.2017 13:00

V sobotu 20. května si na 21. základně vojenského letectva v Čáslavi užívali celé rodiny. Konal se Den otevřených dveří základny, ze které vzlétají k ochraně českého vzdušného prostoru stíhačky Gripen i letouny L-159.

Stánek VoZP zdobily oranžové terče. Prezentace na leteckém dnu v Čáslavi se vydařila
Foto: red
Popisek: Vojenská zdravotní pojišťovna

Kolem stánku Vojenské zdravotní pojišťovny je hrozen lidí, kluci se živě zajímají o sportovní zbraň, kterou si mohou vzít do rukou a zamířit na cíl. Jak sportovní pušku správně opřít o rameno, aby je nekopla, vysvětluje Robin Daněk, sportovní střelec, člen Armádního sportovního centra DUKLA. Klukům rozdává a podepisuje na památku oranžové asfaltové terče a prázdné nábojnice.

V sobotu 20. května si na 21. základně vojenského letectva v Čáslavi užívají celé rodiny. Koná se Den otevřených dveří základny, ze které vzlétají k ochraně českého vzdušného prostoru stíhačky Gripen i letouny L-159.

Kolegyně a kolegové z pobočky VoZP v Hradci Králové prezentují návštěvníkům benefity a zejména preventivní programy. Sehraný tým pod vedením Jany Bednářové zodpovídá neúnavně tisícovkám návštěvníků jejich dotazy, především k připravovanému programu Rodina vojáka. Mezi kolegy zavítá na stánek i Josef Diessl, generální ředitel VoZP, který se zajímá o práci kolegů v terénu.

Základna v Čáslavi si letos připomíná významné události ze své historie. Před 65 lety, v listopadu 1952 byla zahájena výstavba čáslavského letiště a o pět let později, v říjnu 1957, vznikl v Čáslavi 22. stíhací letecký pluk vyzbrojený proudovými letouny MIG-15. A právě tento útvar je přímým předchůdcem dnešní 21. základny taktického letectva. Kromě vojenské pozemní techniky, která lemovala všechny letištní asfaltové komunikace, zaujaly návštěvníky různé typy letadel současných i historických. Oči k nebi přitáhly ukázky vzdušných sil Armády ČR, letos poprvé předvedl na veřejnosti možnosti gripenu v sólové akrobatické ukázce pilot 211. taktické letky kapitán Ivo Kardoš.

Další možnost užít si volný čas mezi vojenskou technikou je již tuto sobotu 27. 5. na slavnostním zahájení sezony Vojenského technického muzea v Lešanech u Týnce nad Sázavou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…