Stanice Vltava přináší swingovým fanouškům Ondřeje Havelku a Pavla Klikara

02.09.2013 15:30

Právě tyto dvě osobnosti české hudby budou každou první středu v měsíci představovat posluchačům stanice Vltava to nejlepší z předswingových i swingových nahrávek a zapomenutých jazzových osudů. Co víc, natáčet se bude přímo v bytě Pavla Klikara. Seriál Zapomenutí hrdinové synkopy začíná na stanici Vltava už tuto středu 4. 9. 2013 v 17.45 hodin.

Stanice Vltava přináší swingovým fanouškům Ondřeje Havelku a Pavla Klikara
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Do hudebního stylu, který se dodnes šíří světem a získává davy nadšených posluchačů, zasadí Ondřej Havelka a Pavel Klikar skutečné osoby, hrdiny jazzu         a jejich hudbu.

„Jsme velmi rádi, že se nám přes velké pracovní vytížení pana Havelky, který je u nás téměř synonymem pro swingovou hudbu, podařilo získat ke spolupráci jeho i Pavla Klikara, dalšího velkého odborníka na starší vývojové fáze jazzu. Chtěli bychom na Vltavě utvořit klasičtější jazzovou protiváhu vůči progresivní stanici Český rozhlas Jazz a tvůrčí duo Ondřej Havelka - Pavel Klikar přináší v tomto duchu nový čerstvý přístup,“ říká Václav Vraný, hudební redaktor stanice Vltava.

Ondřej Havelka je úspěšný zpěvák, tanečník a vedoucí populární swingové kapely Melody Makers, trumpetista Pavel Klikar působí jako frontman legendárního Originálního pražského synkopického orchestru a je uznávaným znalcem jazzu. 

A co vlastně znamená slovo synkopa? „Na jedné straně je to akcent na lehkou dobu v taktu a na straně druhé se slovní spojení „syncopated music“ nebo "syncopated orchestra" ve 20. a 30. letech vztahovala právě k jazzu,“ doplňuje Vraný.  

Více informací k pořadu naleznete http://www.rozhlas.cz/vltava/jazz/_zprava/zapomenuti-hrdinove-synkopy-uvodni-dil--1251465

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…