Start-upy v Moravskoslezském kraji bojovaly o přízeň investorů

16.09.2016 21:10

Třetí setkání start-upů a investorů, které stejně jako v minulých letech organizuje Moravskoslezský kraj prostřednictvím Agentury pro regionální rozvoj, se konalo včera (15. 9.) v Garage Clubu v Ostravě-Martinově.

Start-upy v Moravskoslezském kraji bojovaly o přízeň investorů
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Vítězem třetího setkání StartUp Harvest se stal Jan Nezval, autor projektu N-ROTE. Jde o nízkonákladové robotické rameno, které dokáže nahradit rutinní ruční práci ve výrobních podnicích.

„Soutěž mi přinesla mnoho poznatků od zkušených investorů a ukázala ten pravý směr, kterým by se podnikání dále mělo ubírat,“ říká Jan Nezval.

StartUp Harvest to je název jednodenního setkání pro začínající firmy, které představují svůj projekt investorům, a právě od nich pak získávají cennou informaci, kam dále své podnikání nasměrovat.

Účastníci 1. a 2. ročníku StartUp Harvestu se shodují, že právě zpětná vazba investorů, jejich rady a zkušenosti z podnikání jsou pro ně tím nejcennějším.

Zájem o letošní ročník projevilo celkem 33 start-upů, kteří se registrovali do 30. června. Do včerejšího finále postoupilo jen 10 nejúspěšnějších.

„Moravskoslezský kraj je regionem skvělých nápadů, o čemž jsme se dnes přesvědčili. Jsem rád, že mohu podpořit tyto mladé podnikatele a pomoci jim posunout jejich začínající podnikání zase o krok dále,“ říká hejtman kraje Miroslav Novák.

Jedenáct originálních projektů hodnotilo celkem šest investorů, kteří mají bohaté zkušenosti s financováním i pomocí začínajícím podnikatelům. Už podruhé do investorské lavice zasedl např. Michael Rostock Poplar, který se do povědomí široké veřejnosti, dostal svým působením v pořadu České televize Den D, dalším neméně známým investorem byl Miloš Sochor, zabývající se investováním a strategickým rozvojem firem, další rady a doporučení pro start-upy zaznívaly z úst Zdeňka Rudolského, jednoho ze zakladatelů ostravského Impact Hub, Tadeáše Bělíka, představitele nové investorské skupiny Keiretsu Forum nebo Martina Drdula zakládajícího člena Moravia Seed Group.

„Start-upy přicházejí s novými nápady, novými způsoby řešení, a jsou tak jedním z motorů zdravé ekonomiky. Jejich podpora proto patří k našim prioritám. Mnohé z nich se ve svých začátcích potýkají hlavně s nedostatkem finančních prostředků. Možnost prezentovat se před skutečnými investory jim tedy vedle cenných zkušeností může přinést i začátek budoucího prospěšného partnerství,“ říká Luboš Matějka, ředitel Odboru start-upů agentury CzechInvest

„Těší mě rostoucí zájem o toto setkání, jak ze strany start-upů, investorů tak i odborné veřejnosti. Mám radost z rostoucí kvality představovaných projektů,“ dodala Petra Chovanioková, ředitelka Agentury pro regionální rozvoj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

15:16 Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

Povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii zajistit zbraně. Vláda schválila …