Stát vyhoví požadavkům kraje. Květná bude bezpečná

23.12.2014 11:33

Bezpečnostní rada státu projednávala na svém pondělním zasedání mimo jiné také požadavky Pardubického kraje týkající se znovuobnovení muničního skladu v Květné na Svitavsku. Rada uložila ministrům obrany a vnitra projednat jednotlivé podmínky schválené Bezpečnostní radou kraje a jejich následné plnění s hejtmanem Pardubického kraje Martinem Netolickým, který byl jednání osobně přítomen. Rada také nařídila ministerstvu vnitra kontrolu krizových a havarijní plánů dalších muničních skladů, ve kterých se může nacházet munice v soukromém vlastnictví.

Stát vyhoví požadavkům kraje. Květná bude bezpečná
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Sklady munice v Květné.

„Navržená opatření byla vnímána jako velmi konstruktivní a opodstatněná. Předpokládám, že všem našim podmínkám bude vyhověno a lidem v okolí Květné bude zajištěno maximální bezpečí,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „Co se týká dalších muničních skladů, zadal jsem k prověření sklady na území našeho kraje, kde se pravděpodobně nachází munice v soukromém vlastnictví. Nepředpokládám však žádné porušení zákonů, ale chceme mít jistotu, že nedojde k podobné události jako ve Vrběticích. Majitele munice budeme dotazovat, jaká munice a v jakém množství je v těchto skladech uložena, jprotože informovanost je pro nás od samého začátku základem, “ dodal Martin Netolický.

Bezpečnostní rada Pardubického kraje schválila na svém jednání 9. prosince usnesení, které obsahovalo několik základních podmínek znovuobnovení skladu v Květné. Kraj a obce požadují například bezpečnost a neporušenost ukládané munice, která by měla být uskladněna pod kontrolou Policie České republiky nebo armády. Těm by jako jediným bylo dovoleno s ní manipulovat. Dále je požadováno zřízení stále jednotky požární ochrany přímo v blízkosti muničního skladu. Velmi důležité je také získání dostatečných informací o harmonogramu přesunu munice a celkové informování obyvatel v okolí skladu v Květné. „Je nezbytné seznámit veřejnost i zástupce obcí s harmonogramem případného přesunu. Chceme vědět, v jakém množství a kdy bude co do Květné převáženo, naskladňováno a vyskladňováno,“ uvedl již dříve hejtman Martin Netolický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pardubickykraj.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…