Státní dotaci na rekonstrukce silnic využije Pardubický kraj beze zbytku

06.08.2015 16:10

Do silnic II. a III. tříd v Pardubickém kraji bude v letošním roce investována více než jedna miliarda korun. Kromě financí z vlastního rozpočtu a peněz z evropských fondů využije kraj dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI). Ten na projekty oprav živičných krytů a mostů pro Pardubický kraj vyčlenil téměř 283 milionů korun.

Státní dotaci na rekonstrukce silnic využije Pardubický kraj beze zbytku
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Práce na silničním mostu v Nových Hradech.

„Sedmnáct projektů je v současné době ve fázi výběrového řízení, přičemž termín otevírání obálek je 7. srpna. Na dalších silničních a mostních stavbách se již pracuje. Jde například o mosty v Drahoši, v Ronově nad Doubravou, Třemošnici nebo Horních Ředicích či modernizaci silnic v Dubanech, Bližňovicích, Nových Hradech a nedávno dokončenou okružní křižovatku v Nemošicích,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „V případě, že vysoutěžená cena připravených projektů bude nižší než částka alokovaná Státním fondem dopravní infrastruktury, máme připraveny další projekty k realizaci. Rozhodně nebudeme žádné přidělené finance vracet,“ dodal hejtman Netolický.

Dubany

Čilý stavební ruch na silnicích v Pardubickém kraji je patrný. Nese to však sebou komplikace pro řidiče v podobě uzavírek a dočasných omezení silničního provozu. „Je logické, že většinu modernizací provádíme právě v letních měsících, kdy jsou počasí a zejména teplota pro provádění těchto stavebních prací vhodné. Uzavírky dopředu projednáváme s obcemi, městy, policií, provozovateli veřejné autobusové dopravy, místními podnikateli a dalšími důležitými účastníky řízení tak, aby co nejméně postihly obyvatele, podnikání a návštěvníky kraje. Bez trpělivosti řidičů a ostatních účastníků provozu se to ale neobejde. Proto bych je prosil právě o trpělivost a shovívavost,“ doplnil náměstek hejtmana pro dopravu a dopravní obslužnost Jaromír Dušek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …