Státní fond podpory investic od dnešního dne přijímá žádosti do programu Živel

19.06.2020 14:05

V rámci programu Živel jsou poskytovány nízkoúročené úvěry na obnovu obydlí postiženého živelní pohromou, a to na jeho opravu, výstavbu nebo pořízení a na realizaci protipovodňových opatření.

Státní fond podpory investic od dnešního dne přijímá žádosti do programu Živel
Foto: SFPI
Popisek: Státní fond podpory investic

Úvěry z tohoto programu mohou využít jak fyzické, tak právnické osoby. Úvěr na opravu se poskytuje vlastníkovi, spoluvlastníkovi nebo společenství vlastníků obydlí, úvěr na výstavbu či pořízení bydlení pouze fyzické osobě.

„Úvěr na opravu je poskytován maximálně do výše 90 % skutečných nákladů, minimální výše je 30 tisíc Kč, maximální výše činí 300 tisíc Kč na každý byt nebo na společné prostory domu. V případě úvěru na výstavbu obydlí je možné požádat až o 2,5 mil. Kč a v případě koupě až o 1,5 mil. Kč,“ vysvětluje Ing. Martin Klouda, ředitel sekce podpor SFPI.

Úroková sazba se v odvíjí od referenční sazby EU pro ČR. V případě úvěru na opravu je minimální sazba 1 % p. a., u úvěrů na pořízení obydlí je minimum 2 % p.a.

Žádosti o úvěr lze podat na pracovištích Státního fondu podpory investic v Praze (Vinohradská 1896/46, 120 00 Praha 2) nebo v Olomouci (Dolní náměstí 192/9, 779 00 Olomouc), a to osobně, poštou, nebo datovou schránkou.

Další informace najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…