Státní fond rozvoje bydlení: V rozpočtu na rok 2018 je přes dvě miliardy korun

14.09.2017 19:50

Vláda ČR souhlasila s návrhem rozpočtu Státního fondu rozvoje bydlení (SFRB) na rok 2018, který předložila ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová. Celkové výdaje SFRB budou v příštím roce činit více než 2,17 mld korun.

Státní fond rozvoje bydlení: V rozpočtu na rok 2018 je přes dvě miliardy korun
Foto: Státní fond rozvoje bydlení
Popisek: Státní fond rozvoje bydlení, logo

„V současné době intenzivně pracujeme na zásadní proměně Státního fondu rozvoje bydlení. Je potřeba, aby jeho služby mohli využívat nejen občané, ale také starostky a starostové pro financování projektů ve svých obcích,“ říká ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Celkové výdaje Státního fondu rozvoje bydlení by se měly v roce 2018 vyšplhat k téměř 2,17 mld. korun. Vedle návratných podpor, mezi něž patří například zvýhodněné úvěry, zahrnují výplatu dotací z minulých let a náklady na správu a zajišťování podpor.

Státní fond rozvoje bydlení podporuje výstavbu nájemních bytů realizovanou obcemi i soukromými investory. Dále podporuje komplexní opravy a modernizace bytových domů se zaměřením na snižování jejich energetické náročnosti. Podporu mladým lidem poskytuje na modernizaci nebo pořízení vlastního bydlení. Svojí činností napomáhá k plnění cílů veřejné politiky v oblasti bydlení a rozvoje obcí, měst a regionů. Podmínky poskytování podpor se řídí příslušnými nařízeními vlády.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…