Státní fond rozvoje bydlení vybral nejlepší projekt z programu Panel 2013+

05.04.2018 15:20

Již šestým rokem se mohou všichni příjemci podpory z programu Panel 2013+ ucházet o cenu SFRB Projekt roku. Za rok 2017 ji odborná komise udělila Společenství vlastníků bytových jednotek ulice J. Opletala č. 675-683 ve Frýdku-Místku.

Státní fond rozvoje bydlení vybral nejlepší projekt z programu Panel 2013+
Foto: Státní fond rozvoje bydlení
Popisek: Státní fond rozvoje bydlení, logo

Společenství vlastníků jednotek využilo úvěr z programu Panel 2013+ ve výši 12, 93 mil. Kč na celkovou rekonstrukci domu. Finanční prostředky byly použity na odstranění poruch základů domů a opravy hydroizolace spodní stavby, odstranění statických poruch nosné konstrukce, na opravu balkonů včetně zábradlí, dodatečné tepelné izolace neprůsvitného obvodového pláště včetně náhrady meziokenních vložek zdivem, na opravu a zateplení střechy včetně výměny střešních výlezů a opravy ventilačních nástaveb, na výměnu vstupních dveří, opravu vstupního prostoru, schránek a osvětlení, na výmalbu chodeb. Úvěr je sjednán se splatností 10 let. Úroková sazba ve výši 0,75 % p. a. je po celou dobu trvání úvěrového vztahu neměnná.

„Dům potřeboval opravit a my se rozhlíželi po možnostech financování. Když jsme se seznámili s podmínkami programu Panel 2013+, zjistili jsme, že nám vyhovují nejvíc,“ říká předseda SVJ J. Opletala 675-683 Frýdek-Místek  Roman Vojkovský. „Pokud mohu poradit samosprávám, které o revitalizaci uvažují, základem úspěchu je kvalitní projekt, odpovědný výběr kvalitního zhotovitele s dostatečnou historií a solidními referencemi a samozřejmě zapojení všech členů samosprávy. Optimální je i spolupráce se solidním stavebním dozorem, nejlépe již při zpracovávání zadání projektantovi. Vyplatí se také konzultace nad teprve vznikající projektovou dokumentací. Většinu těchto podmínek se nám podařilo splnit, a proto jsme s hotovou stavbou spokojeni.“

Při výběru Projektu roku z programu Panel 2013+ se hodnotí kvalita, rozsah a komplexnost opravy a modernizace, dosažená třída energetické náročnosti budovy a součinnost žadatele při vyřizování žádosti, čerpání úvěru a provádění kontrol.

Co je Panel 2013+?

Úvěrový program určený pro vlastníky bytových domů a bytů na opravy a modernizace. Mezi jeho hlavní výhody patří nízká úroková sazba, fixace úroků po celou dobu splácení, splatnost až 30 let. Jedná se o program kontinuální a jeho rozpočet pro rok 2018 je 500 mil. Kč.

Další informace na www.sfrb.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…