Státní fond životního prostředí je poprvé partnerem konference Křižovatky architektury

22.08.2017 7:32

Může architektura měnit svět, naše okolí, životní prostředí? Státní fond životního prostředí ČR zve 21. září na odbornou konferenci Křižovatky architektury pořádanou při 28. ročníku mezinárodního stavebního veletrhu FOR ARCH, na kterou přijal pozvání špičkový mexický architekt Alberto Kalach.

Státní fond životního prostředí je poprvé partnerem konference Křižovatky architektury
Foto: Státní fond životního prostředí
Popisek: Státní fond životního prostředí

Alberto Kalach je známý svým nekompromisním přístupem k problematice ekologie a krajiny. Tvoří domy v souzvuku s přírodou, pracuje s vodou, uvědomuje si její úbytek a navrhuje řešení. „Architektura je jediným lidským nástrojem pro obydlování světa. Obydlováním měníme naše okolí a životní prostředí, měníme i způsob, jakým svět obýváme a užíváme," říká Alberto Kalach, který vystoupí na letošních Křižovatkách architektury při veletrhu FOR ARCH (Více ZDE).

Přijďte diskutovat o současné architektuře a jejím vlivu na životní prostředí ve čtvrtek 21. září do PVA EXPO PRAHA. Státní fond životního prostředí ČR se stal letos poprvé hlavním partnerem 9. ročníku této prestižní odborné konference. Přednášku s navazující diskuzí moderuje Adam Gebrian, propagátor a kritik architektury. Vstup zdarma na základě on-line registrace ZDE.

„Šířit osvětu a zapojit mladé nastupující generace architektů do diskuse na téma, jako je ekologie a krajina, hledání souladu tvorby architekta s přírodou. To je téma letošního ročníku konference, které velice vítáme, protože se v mnohém potkává s vizemi Státního fondu životního prostředí ČR," říká Petr Valdman, ředitel Státního fondu životního prostředí ČR.

I v dalších dnech veletrhu můžete navštívit řadu doprovodných akcí, na nichž Vás seznámíme se zajímavými tématy a aktivitami Státního fondu životního prostředí ČR. Hned první den, v úterý 19. září, Vás rádi přivítáme na Fotovoltaickém Fóru a Energetické konferenci 2017. Dotační možnosti pro chytrá města představíme ve středu 20. září na Technologickém fóru a na co vše lze čerpat příspěvek z programu Nová zelená úsporám poradíme při přednáškách v konferenčním sále 2 Vstupní haly I ve čtvrtek 21. září a v sobotu 23. září.

Kromě toho Vám budou po celou dobu k dispozici naši odborníci na stánku č. G18 v Hale 1 letňanského výstaviště.

Podrobný program naší účasti na veletrhu FOR ARCH pro Vás průběžně aktualizujeme na našich stránkách (ZDE).

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

11:08 LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

Věřitelé společnosti LIBERTY Ostrava schválili restrukturalizační plán, pro který hlasovalo více než…