Státní plavební správa: Pilíř a prut Jarda

26.08.2014 16:01

V pondělí 25. srpna 2014 v pravé poledne nás navždy opustil náš kamarád, generální ředitel Státní plavební správy Jarda Kalousek.

Státní plavební správa: Pilíř a prut Jarda
Foto: Jaromír Kalousek
Popisek: Generální ředitel Státní plavební správy Jaromír Kalousek

Kdyby se s námi chtěl Jarda loučit, nikdo by ho nechtěl pustit. Slovo „mít rád“ totiž v jeho případě získává výjimečný význam. Zpráva o Jardově odchodu ale přišla jako blesk z čistého nebe. Zastihla nás všechny naprosto nepřipravené.Píšu tyto řádky 24 hodin od jeho posledního vydechnutí a jsem sám zaskočen, jak mně Jarda už chybí. Jardův odchod opravdu rozbolavěl mnoho lidských srdcí.

Vodní svět už nikdy nebude takový, jakým býval, svět už zkrátka bude jiný, než býval. Bude nám chybět Jardův humor, nadhled, přátelství. Těžko si lze naši vodní komunitu bez Jardy vůbec představit. Jeho nekonfliktnost a spojování lidí, schopnost držet dlouhodobou a domluvenou strategii i jeho předsudky nezatížený pohled na řešení každodenních problémů jsme zkrátka potřebovali. Budeme marně hledat jeho bílou hlavu vyčnívající z davu.

Jarda byl opravdová osobnost, uměl přesně rozlišit věci podstatné od nepodstatných. Jeho mluva byla často trochu neotesaná, ale vždy přímá, přímo na komoru. Nemazal se s tím, nemířil dlouho, ale vždy věděl, kde je cíl. Jarda byl pilíř, na kterém se dalo stavět. Nepodával ruku nadarmo, když Jarda něco řekl, tak to prostě platilo.

Je zlomen jeden z vodních prutů a jak známo více prutů pospolu se láme hůř než prut osamocený..

Jarda Kalousek byl chlap, na kterého se nezapomíná. Byl to frajer a kamarád.

Jardo díky, bylo nám ctí s Tebou protnout naše životy!

Přátelé

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…