Státní podniky a příspěvkové organizace ministerstva obrany podporují Jedličkův ústav Remobilem

29.01.2017 7:35

Celkem čtrnáct státních podniků a příspěvkových organizací Ministerstva obrany se připojilo k projektu Remobil pořádaného ve prospěch Jedličkova ústavu a škol pod heslem „Nehoď mobil vedle, podpoř žáky z Jedle.“

Státní podniky a příspěvkové organizace ministerstva obrany podporují Jedličkův ústav Remobilem
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

Ve svých areálech podniky rozmístily celkem 50 sběrných boxů a zároveň se podílejí na propagaci akce. Ministerstvo obrany a jeho podřízené organizace se tak staly jedním z nejvýraznějších partnerů projektu.

„Ministerstvo obrany si váží možnosti spolupráce svých podřízených organizací s Jedličkovým ústavem, neboť stejně jako těmto organizacím ani Ministerstvu obrany není lhostejný osud lidí kolem nás. Společné projekty tak zvyšují mimo jiné i společenskou zodpovědnost, což je cíl, který budeme i nadále podporovat,“ uvedl ministr obrany Martin Stropnický.

„Naše spolupráce s Ministerstvem obrany v rámci projektu Remobil probíhá skvěle. Vstupem MO přibyl další velmi významný partner. Ceníme si toho o to více, že se jedná pouze o část ze vzájemné spolupráce, kterou jsme v loňském roce zahájili,“ řekl ředitel Jedličkova ústavu a škol Petr Hrubý.

Jen v rámci dvou organizací, a to Armádní Servisní, p. o. a VOP CZ, s. p., bylo do této chvíle vybráno více než 200 mobilních telefonů a dalších přibližně 20 kusů dalšího drobného elektrozařízení. Vše bude posléze ekologicky zlikvidováno, přičemž využitelné součásti, jako například drahé kovy, z nichž jsou některé části mobilních telefonů vyrobeny, budou dále využity. Z každého ekologicky zlikvidovaného elektrozařízení získá Jedličkův ústav 10 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

10:17 Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle …