Státní pozemkový úřad pořádá konferenci o pozemkových úpravách

02.10.2017 13:14

Ve dnech 4. a 5. října 2017 se v Olomouci uskuteční XX. konference pozemkových úprav Olomouc 2017. Hlavní téma letošního ročníku: Pozemkové úpravy - nástroj ochrany a zhodnocení půdy jako výrobního prostředku zemědělce. Konference se kromě ústřední ředitelky SPÚ Svatavy Maradové zúčastní i zástupci ministerstva zemědělství a životního prostředí. Mezi přednášejícími budou i zahraniční hosté z Německa, Rakouska a Slovenska.

Státní pozemkový úřad pořádá konferenci o pozemkových úpravách
Foto: SPÚ
Popisek: Státní pozemkový úřad

Ve čtvrtek 5. října se od 15.30 hodin uskuteční závěrečná diskuze s ministrem zemědělství Marianem Jurečkou.

Česká krajina potřebuje vyvážený vztah mezi zachováním přírodních zdrojů a udržitelným rozvojem zemědělství. Smysluplné pozemkové úpravy jsou proces, který probíhá již čtvrt století a přispívá k tomuto vyváženému vztahu zemědělce a krajiny. Přesto v některých směrech nejsou výsledky pozemkových úprav chápány jako nástroj pro nápravu degradačních projevů, jako je ztráta půdy erozí, snížení retence vody v povodí nebo adaptace na změny podnebí. Zařízení navrhovaná a budovaná při pozemkových úpravách přitom chrání nejen krajinu jako veřejný statek, ale i soukromé vlastnictví zemědělců a jejich základní a nenahraditelný výrobní prostředek.

Konference, kterou Státní pozemkový úřad připravuje ve spolupráci s Českomoravskou komorou pro pozemkové úpravy, proběhne pod záštitou ministra zemědělství Mariana Jurečky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…