Státní tajemník na MPSV Petr Smrček složil slib

03.05.2015 11:44

Novým státním tajemníkem na Ministerstvu práce a sociálních věcí je Petr Smrček. MPSV tak stejně jako další ministerstva a Úřad vlády splnilo povinnost danou ze služebního zákona.

Státní tajemník na MPSV Petr Smrček složil slib
Foto: Martin Kovář
Popisek: Budova MPSV

Petr Smrček 30. dubna 2015 složil slib do rukou náměstka pro státní službu Josefa Postráneckého. Souhlas se jmenováním udělila novému tajemníkovi ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová.

Státní tajemník bude nadřízen všem úředníkům, bude zodpovědný za jejich výběr, zajištění odpovídajícího vzdělávání, každý rok bude hodnotit jejich práci. Jmenování tajemníků na jednotlivých ministerstvech je důležitou cestou k odpolitizování a větší profesionalizaci státní
správy.

Ing. Petr Smrček se narodil v roce 1968 v Olomouci a vystudoval Ekonomickou fakultu Vysoké školy báňské v Ostravě, kde se specializoval také na obor management a řízení lidských zdrojů. Ve veřejné správě působil řadu let, nejprve v Havířově, jako náměstek primátora pro hospodářský rozvoj města. Dále ve Státním fondu rozvoje bydlení a poté jako náměstek pro územní rozvoj a bytovou politiku na Ministerstvu pro místní rozvoj. Před svým jmenováním pracoval jako ředitel personálního odboru Ministerstva práce a sociálních věcí. Zkušenosti má ale i ze soukromého sektoru. Řídil marketing akciové společnosti Omnitherm nebo podnikal jako OSVČ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo práce a sociálních věcí

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…