Státní úřad hledá nové pány pro jedenáct psů

01.09.2015 10:45

Celkem 11 psů nabízí k odběru zdarma regionální pracoviště Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) v Prachaticích. Původní majitel choval zvířata v nevyhovujících podmínkách, a byla mu proto odebrána.

Státní úřad hledá nové pány pro jedenáct psů
Foto: ÚZSVM
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových

„Přáli bychom si, aby tito psi našli co nejrychleji nový domov. Sedm psů je dočasně umístěno v útulku v Českém Krumlově, čtyři v Prachaticích,“ uvedla generální ředitelka ÚZSVM Kateřina Arajmu.

Kontrola Krajské veterinární správy zjistila, že na šetřeném místě se nacházelo 25 kříženců různých plemen, středního až většího růstu a různého stáří. Jejich majitel je nechal žít v nevhodném prostředí, fyzicky je i týral a nedostatečně krmil. Čtyři psi byli v důsledku takového zacházení v době kontroly již mrtví. Ze zbývajících 21 živých psů bylo 7 psů, 10 fen a čtyři štěňata. Nejstaršímu psu je 11 let, štěňatům bylo přibližně 9 měsíců.

Zdravotní stav psů se od doby jejich odebrání výrazně zlepšil.

Prachatické pracoviště ÚZSVM uzavřelo po jejich převzetí smlouvy o bezúplatném převodu psů s osmi fyzickými osobami, další dvě smlouvy budou podepsány v nejbližších dnech. Pro zbývajících 11 zvířat ÚZSVM ještě stále hledá nové majitele. Sedm psů našlo přechodný domov ve Stanici pro psy Města Český Krumlov a čtyři v Záchytných kotcích Města Prachatice.

Detailnější informace o podmínkách odběru jsou dostupné na webu ÚZSVM, v sekci Nabídka majetku/Různé.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…