Státní veterinární správa: Distribuce na internetu nabízených masných výrobků a vajec v nevhodných podmínkách

10.05.2020 19:27

Inspektoři Státní veterinární správy odhalili v průběhu nouzového stavu v Libereckém kraji prodej masných výrobků v nevyhovujících podmínkách.

Státní veterinární správa: Distribuce na internetu nabízených masných výrobků a vajec v nevhodných podmínkách
Foto: Státní veterinární správa
Popisek: Státní veterinární správa

Masné výrobky jako je například škvařené sádlo či ve sklenicích zavařené vepřové maso ve vlastní šťávě a také čerstvá vejce „z domácího chovu“ byly nabízeny prostřednictvím sociálních sítích a následně distribuovány na parkovišti nákupního střediska v Liberci. Na základě tzv. kontrolního nákupu provedeného SVS bylo zjištěno, že prodejce nebyl registrován u místně příslušné krajské veterinární správy. Při přepravě realizované vozidlem bez chladícího zařízení nedodržel prodejce/přepravce podmínky skladování stanovené výrobcem (výše zmíněné masné výrobky měly být skladovány při teplotě od 4 do 10°C, při kontrole byly naměřeny skutečné teploty od 19,9 do 22,8°C. Jednalo o významné překročení stanovené horní hranice skladování, což mohlo mít vliv na kvalitu a zdravotní nezávadnost výrobků. Nedostatečné bylo také značení výrobků a další nesrovnalosti v průvodní dokumentaci. V době kontroly nabízel prodejce okolo 40 kilogramů masných výrobků.  Legislativou povolená skladovací teplota byla mírně překročena také u vajec, kterých se v době kontroly v autě nacházelo 460, vejce navíc nebyla označena.  Na základě kontroly již byla u chovatele slepic sjednána náprava. S kontrolovanou osobou bude zahájeno správní řízení, výše sankce může dosáhnout až 10 000 000 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČSÚ: Ekonomický význam cestovního ruchu v regionech v roce 2022 vzrostl

19:02 ČSÚ: Ekonomický význam cestovního ruchu v regionech v roce 2022 vzrostl

Po krizovém období pandemie covid-19 se v roce 2022 ekonomické výsledky cestovního ruchu ve všech kr…