Státní veterinární správa nabízí pomoc s povinným označováním původu masa

01.08.2016 22:03

Již nějaký čas platí povinnost označovat maso informací o původu. Jedná se o velmi zapeklitou legislativu, která kombinuje věk a hmotnost zvířat s délkou jejich života v jednotlivých zemích.

Státní veterinární správa nabízí pomoc s povinným označováním původu masa
Foto: Státní veterinární správa
Popisek: Státní veterinární správa

Potřebnými informacemi disponuje chovatel, který je musí předat jatkám, a ty zase dále bourárně a tak dále. Aby všem tuto povinnost usnadnila, upravila Státní veterinární správa (SVS) vzor formuláře, tzv. „informaci o potravinovém řetězci“, což je dokument, který již od roku 2009 musí všichni chovatelé poskytovat jatkům.

Účelem výše uvedeného dokumentu je doložit zejména to, že zvířat jsou zdravá a nebyla nevhodně léčena. Aby chovatelé prasat, drůbeže a skotu nemuseli vymýšlet nový dokument a studovat příslušnou legislativu, byly do vzoru informací o potravinovém řetězci přidány jednoduché kolonky, jejichž zaškrtnutím poskytne chovatel veškeré potřebné informace.

Aktualizované vzory informací o potravinovém řetězci, s částí věnovanou původu zvířat pro účely označování masa, jsou ke stažení na internetových stránkách Státní veterinární správy v části „Formuláře ke stažení“ – „Potravinový řetězec“.

Více informací o povinném označování původu masa je na internetových stránkách Státní veterinární správy v části „Veřejné zdraví“ – „Povinné označování původu masa“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: E-mobilita na vzestupu, výhodnější tarify přispěly k růstu registrovaných řidičů na 27 tisíc

14:54 ČEZ: E-mobilita na vzestupu, výhodnější tarify přispěly k růstu registrovaných řidičů na 27 tisíc

V 1. čtvrtletí řidiči odebrali v síti ČEZ přes1,8 mil. kWh zelené elektřiny. To je o 65 % více, než …