Státní veterinární správa objevila neschválený sklad v Horních Počernicích

27.10.2016 15:48

V Praze – Horních Počernicích byl ve čtvrtek 20.10.2016 odhalen nelegálně provozovaný sklad zmrazených masných polotovarů pro přípravu kebabu. Zjistili to inspektoři Státní veterinární právy spolu s Celní správou ČR. Inspektoři zakázali prodávat celkem 13,5 tun potravin. Jednalo se o zmrazené hovězí, telecí a drůbeží polotovary původem z Polska a Německa. Zboží bude vráceno výrobcům. Provozovateli potravinářského podniku hrozí za nesplnění povinností pokuta až 1 milion korun.

Státní veterinární správa objevila neschválený sklad v Horních Počernicích
Foto: Státní veterinární správa
Popisek: Státní veterinární správa

Akce proběhla na základě výsledku společné kontroly veterinárních inspektorů a celníků z Královéhradeckého kraje. Spolupráce Státní veterinární správy s Celní správou ČR na úseku kontroly skladování tak nese své výsledky, stejně jako společné kontroly přepravy potravin zjišťující nezákonné rozvozy živočišných potravin v České republice.

Živočišné produkty z neschválených potravinářských provozů představují riziko pro jejich spotřebitele, jelikož nemůže být prováděna kontrola prostředí uložení produktů, skladovacích teplot, systému správné manipulace s produkty, zajištění jejich sledovatelnosti pro případ dodávky nebezpečné potraviny a rovněž sledování hygieny provozu a pracovníků.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…