Státní veterinární správa odhalila mortadelu s nižším obsahem masa

14.03.2017 18:01

Krajská veterinární správa Státní veterinární správy pro Olomoucký kraj provedla v únoru kontrolu na místě určení v distribučním centru LIDL Olomouc, při které odebrala k laboratornímu vyšetření vzorek drůbeží mortadely Dulano, s datem spotřeby do 18. 2. 2017. Mortadela byla vyrobena v Německu firmou H. Kemper GmbH & Co. KG.

Státní veterinární správa odhalila mortadelu s nižším obsahem masa
Foto: Státní veterinární správa
Popisek: Státní veterinární správa

Laboratorním rozborem ve Státním veterinárním ústavu v Olomouci bylo zjištěno, že vzorek nevyhovuje obsahem masa deklaraci na etiketě. Etiketa deklaruje obsah drůbežího masa (krůtí maso, kuřecí maso) 79%, laboratorně byl stanoven obsah masa 69,6% a dále výsledek histologického vyšetření indukuje přítomnost strojně odděleného masa, které na etiketě není deklarováno.

Potravina byla tedy klamavě označena, proto bude s provozovatelem potravinářského podniku zahájeno správní řízení ve věci uložení pokuty. Provozovateli hrozí pokuta až do výše 50 mil. korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…