Státní veterinární správa se i letos představuje na agrosalonu Země živitelka

26.08.2017 14:11

Podobně jako v loňském roce i letos Státní veterinární správa (SVS) představuje svou činnost na mezinárodním agrosalonu Země živitelka na výstavišti v Českých Budějovicích. Na již 44. ročníku největší zemědělsko-potravinářské výstavy v ČR se do 29. srpna podle pořadatelů představí téměř 550 vystavovatelů, zhruba o pět desítek více než loni. Účast na tradičním agrosalonu je jedinečnou možností pro setkání se zástupci výrobců potravin, chovatelů či ostatních resortních státních institucí z ČR i zahraničí a k prezentaci problematiky veterinárního dozoru.

Státní veterinární správa se i letos představuje na agrosalonu Země živitelka
Foto: Státní veterinární správa
Popisek: Státní veterinární správa

Také letos najdou návštěvníci stánek SVS v pavilonu T1, v blízkosti expozice Ministerstva zemědělství a dalších podřízených organizací. Na stánku je možné osobně se setkat s vedoucími pracovníky Ústřední veterinární správy SVS i krajských veterinárních zpráv. Ti jsou připraveni zodpovědět otázky z oblasti zdraví zvířat, potravin živočišného původu i welfare zvířat. Zájemci o práci na Státní veterinární správě se mohou dozvědět více o tomto oboru a seznámit se s aktuální nabídkou volných míst. Na stánku je návštěvníkům k dispozici řada letáků a informativních brožur věnovaných veterinární problematice. Tak, jako loni zpestří stánek úředních veterinářů akvárium s jesetery, zapůjčenými Fakultou rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity.

Agrosalon Země živitelka, jenž patří k největším akcím tohoto druhu v České republice, každoročně navštíví kolem 100 000 návštěvníků. Letos se zde představí vystavovatelé z 22 zemí Evropy, Asie nebo Severní Ameriky.

SVS je organizace, která ze zákona vykonává dozor nad zdravím zvířat a kontroluje rovněž welfare zvířat. Dozoruje také nezávadnost potravin živočišného původu a chrání území ČR před zavlečením nebezpečných nákaz nebo jejich nositelů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…