Státní zemědělský intervenční fond: Druhé kolo Programu rozvoje venkova nabízí 2,3 miliardy korun

08.05.2016 16:23

Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) začal od 3. května přijímat žádosti ke 2. kolu Programu rozvoje venkova 2014 – 2020. Cílem tohoto kola je podpořit investice do zemědělských, lesnických a potravinářských podniků za téměř 2,3 miliardy korun. Zájemci o dotace mohou žádat na projekty v rámci čtrnácti operací.

Státní zemědělský intervenční fond: Druhé kolo Programu rozvoje venkova nabízí 2,3 miliardy korun
Foto: SZIF
Popisek: Státní zemědělský intervenční fond, logo

Druhé kolo Programu rozvoje venkova 2014 – 2020 podpoří mladé zemědělce, podnikatelskou činnost, dále je zaměřeno na investice v lesních oblastech, rozvoj zemědělské prvovýroby i na vzdělávací akce. 

Příjem žádostí pro všechny operace bude probíhat pouze prostřednictvím Portálu farmáře v termínu od 3. května 2016 8:00 hodin do 23. května 2016 13:00 hodin. Elektronické podání žadatelům umožní rychlé vyřízení z pohodlí svého domova. Na Portálu farmáře lze vygenerovat předvyplněnou žádost o dotaci a následně sledovat průběh její administrace. 

Úplné znění Pravidel pro poskytování dotace a postup pro vygenerování a zaslání žádosti jsou k dispozici na webových stránkách www.szif.cz v sekci Program rozvoje venkova 2014 – 2020. Na Portálu farmáře jsou zároveň v instruktážních listech v záložce Ke stažení uvedeny detailní postupy týkající se vyplnění a podání žádosti. 

V rámci druhého kola je několik novinek, uvádíme ty, které jsou společné pro všechny operace. Lhůta vázanosti projektu na účel je 5 let od data proplacení dotace, nikoli od data podpisu Dohody jako doposud. Nově nebude možné projekty realizovat formou leasingu nebo věcného plnění a dokumentace spojená se stavebním řízením (stavební povolení, ohlášení atd.) se u většiny operací dokládá už při podání žádosti o dotaci, kdy musí být zároveň i příslušné opatření stavebního úřadu platné a pravomocné. 

Přehled operací včetně alokovaných částek uvádíme v následující tabulce. Kromě operací 8.5.1 Investice do ochrany melioračních a zpevňujících dřevin a 8.5.3 Přeměna porostů náhradních dřevin navazují všechny ostatní operace na předchozí opatření Programu rozvoje venkova 2007 – 2013. 




V případě dotazů se žadatelé mohou obrátit na infolinku SZIF prostřednictvím telefonního čísla 222 871 871, nebo e-mailu: info@szif.cz. V rámci zkvalitňování služeb došlo k prodloužení provozní doby infolinky a technické podpory SZIF. Metodickou podporu (infolinka) poskytujeme v době od pondělí do pátku, v čase od 8 do 18 hodin, ohledně technické podpory pak mohou žadatelé telefonovat ve všední dny od 7 – 19 hodin. Záznamová služba je v provozu o víkendech a v pracovních dnech od 19 – 7 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…