Státní zemědělský intervenční fond bude v příštím roce hospodařit s více než sedmatřiceti miliardami korun

28.11.2016 11:52

Vláda České republiky minulý týden schválila „Návrh rozpočtu Státního zemědělského intervenčního fondu na rok 2017“, který vychází z návrhu kapitoly Ministerstva zemědělství. Pro příští rok obdrží SZIF dotace ve výši 37,2 miliardy korun, z toho 6,5 miliardy korun půjde ze státního rozpočtu a 30,7 miliardy korun z rozpočtu Evropské unie.

Státní zemědělský intervenční fond bude v příštím roce hospodařit s více než sedmatřiceti miliardami korun
Foto: SZIF
Popisek: Státní zemědělský intervenční fond, logo

Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) administruje a kontroluje opatření Společné zemědělské politiky, která jsou financovaná z Evropského zemědělského záručního fondu a Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova, rovněž opatření Společné rybářské politiky financovaná z Evropského námořního a rybářského fondu a podpory v rámci Národních dotací plně financovaných z národních zdrojů. Pro rok 2017 je hlavní prioritou SZIF zabezpečit administraci a kontrolu opatření Společné zemědělské politiky dle platných nařízení Evropské unie a příslušných nařízení vlády České republiky v novém programovém období 2014 - 2020.

Rozpočet SZIF pro rok 2017 je 37,2 miliardy korun, z toho 6,5 miliardy korun půjde ze státního rozpočtu a 30,7 miliardy korun z rozpočtu Evropské unie. Na zabezpečení opatření Společné zemědělské politiky připadá objem finančních prostředků celkem ve výši 35,3 miliardy korun, z toho 4,6 miliardy korun ze státního rozpočtu a 30,7 miliardy korun z rozpočtu Evropské unie. Nejvíce se na výplatách budou podílet přímé platby. Na žádosti roku 2017 bylo vyčleněno 23,2 miliardy korun z rozpočtu Evropské unie. Na Program rozvoje venkova bude v následujícím roce určena částka 11,4 miliardy korun, která zahrnuje prostředky ze státního rozpočtu ve výši 4,4 miliardy korun a zdroje Evropské unie ve výši 7 miliard korun. Zbývající část dotací se vztahuje ke Společné organizaci trhu včetně zlepšení výroby včelařských produktů, marketingové činnosti a správním výdajům SZIF.

Návrh rozpočtu SZIF na rok 2017 bude dále projednávat Zemědělský výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR a následně schvalovat Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…