Stavební úřad ve Vysokém Mýtě v případě Slatiny nekonal. Kraj předal zodpovědnost do Holic

11.08.2015 10:30

Další postup v případu nelegálního muničního skladu ve Slatině u Vysokého Mýta již nebude řešit stavební úřad obce s rozšířenou působností Vysoké Mýto. V usnesení z 6. srpna o tom z důvodu nečinnosti zmíněného stavebního úřadu rozhodl Krajský úřad Pardubického kraje. Veškeré pravomoci tímto usnesením přecházejí na stavební úřad v Holicích.

Stavební úřad ve Vysokém Mýtě v případě Slatiny nekonal. Kraj předal zodpovědnost do Holic
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

„Z informací, které jsem obdržel od příslušných úředníků krajského úřadu, lze u stavebního úřadu ve Vysokém Mýtě vypozorovat dlouhodobé a nedůvodné průtahy v řízení o užívání areálu ve Slatině v rozporu s kolaudačním rozhodnutím a řízení o změně účelu užívání staveb," uvedl hejtman Martin Netolický. „Byl jsem informován naším stavebním odborem, že stavební úřad v Holicích disponuje odpovídající personální kapacitou a zkušenostmi, aby byl tento případ vyřešen co nejdříve, jelikož díky průtahům musela být ve Slatině pět měsíců jednotka policie, která najde své uplatnění jinde," dodal hejtman.

Usnesení

Sdělení k podnětu ke změně příslušnosti

Krajský úřad Pardubického kraje prodloužil 30. dubna lhůtu na zjednání nápravy k užívání staveb ke stanoveným účelům o 30 dní s koncem lhůty 3. června. Stavební úřad ve Vysokém Mýtě mezitím tuto stanovenou lhůtu v průběhu odvolacího řízení prodloužil o 60 dní. „Rozhodnutí stavebního úřadu ve Vysokém Mýtě je podle nás nezákonné a nemohlo nabýt právní moci, jelikož bylo vydáno v průběhu odvolacího řízení, přičemž stanovení lhůty tak bylo výhradně v pravomoci odvolacího orgánu," uvedl vedoucí odboru majetkového, stavebního řádu a investic Michal Votřel. Stavební úřad ve Vysokém Mýtě nadále nekonal a držel se stanovené 60denní lhůty. Prohlídku areálu a kontrolu plnění rozhodnutí naplánoval vysokomýtský stavební úřad až na 27. srpna, což je 20 dní poté, co měla společnost splnit povinnost dle prodloužené lhůty a více než 80 dní po uplynutí lhůty na vyklizení příslušných prostor podle rozhodnutí odvolacího orgánu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…