Stovky dětí Zlínského kraje prožily závěr školního roku na Slovensku!

30.06.2016 18:16

Téměř 600 školáků z 15 škol Zlínského kraje zakončilo školní rok výletem na Slovensko. Senátor a zakladatel Nadace SYNOT, Ivo Valenta, totiž prostřednictvím nadace během měsíce června zorganizoval pro děti celkem 15 jednodenních zájezdů.

Stovky dětí Zlínského kraje prožily závěr školního roku na Slovensku!
Foto: Nadace SYNOT
Popisek: Stovky dětí Zlínského kraje prožily závěr školního roku na Slovensku!

Děti si spolu s pedagogy prohlédly Trenčianský hrad a navštívily koupaliště Zelená žaba v Trenčianských Teplicích. K tomu je čekal pestrý doprovodný program, včetně oběda.

„Oblast školství i studenty podporujeme již více než 16 let. Většinou se zaměřujeme na školy samotné – od mateřských až po univerzity, ale také na nadané studenty, především středních a vysokých škol. Nyní jsme se rozhodli dát motivaci také dětem ze základních škol. Z každé oslovené školy tak učitelé mohli vybrat téměř 40 dětí, které jako poděkování za celoroční snažení získaly příjemný zážitek,“ uvedl senátor, podnikatel a zakladatel Nadace SYNOT, Ivo Valenta s tím, že jednotlivé žáky vybíralo vedení škol.

„Vybrali jsme pro tuto akci žáky druhého stupně, kteří se zapojují do práce žákovského parlamentu nebo reprezentují školu v olympiádách či sportovních soutěžích,“ uvedla ředitelka Základní školy ve Valašském Meziříčí – Vyhlídka, Daniela Miklová.

„Program celé akce byl fundovaně přizpůsoben věku i zájmům dětí a také organizace byla profesionální,“ doplnil Karel Vašut, ředitel ZŠ Velké Karlovice.

Děti byly z akce nadšeny. Autobus je naložil ráno u školy, kde byly zase vpodvečer vráceny rodičům. Do sídla Nadace SYNOT a senátorské kanceláře dorazily již desítky fotografií a dopisů, které posílají samy děti nebo jejich pedagogové, a které popisují zážitky.

„Výlet na Trenčianský hrad byl moc pěkný, také se nám tam líbilo vystoupení kejklířů  a předvedení dravců, děti mohly jezdit i na poníkovi. Aerobik ve vodě byl perfektní, z teplé vody jsme naše plavce nemohli ani dostat,“ napsali zástupci ZŠ Boršice u Blatnice.

„Z hradní věže byl krásný výhled. Po obědě jsme se rozběhli do bazénu, z kterého jsme byli velmi nadšeni. Byl to super výlet na ukončení našeho školního roku,“ svěřili se žáci 9. ročníku ZŠ Karolinka.

„Takový konec školního roku bychom si nechali líbit pokaždé,“ stálo v dopise ZŠ Zlín, Komenského.

„I přes odstřihnutí pupeční šňůry s našimi slovenskými bratry děti zvládly slovenský výklad v pohodě. Posíláme velké díky a předáváme štafetu dál, i když v koutku duše věříme, že budeme i příští rok patřit mezi ty nejlepší družinové kolektivy,“ uvedla ZŠ Vinohrady.

Nadace SYNOT podporuje oblast školství dlouhodobě. A to formou studijního fondu, do něhož plynou veškeré prostředky, které senátor Ivo Valenta získává v rámci výkonu své senátorské funkce, nebo formou školského a zájmového grantu. Do toho letošního, který rozdělí přibližně milion a půl, mohli zájemci posílat přihlášky až do dnešního dne, slavnostní předávání darovacích smluv se pak uskuteční 2. 9. 2016.

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a senátora Iva Valenty

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

13:04 KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

Za sedmnáct týdnů letošního roku zaznamenali jihočeští hygienici celkem 1 476 případů černého kašle …