Strabag: Zrekonstruovaný palác v Praze na Můstku ožívá

27.12.2013 12:51

STRABAG a.s., česká dceřiná společnost rakouského stavebního koncernu STRABAG SE, kótovaného na burze, provedla v ul. 28.října v centru Prahy náročnou rekonstrukci raně secesní budovy bývalé Pražské úvěrní banky.

Strabag: Zrekonstruovaný palác v Praze na Můstku ožívá
Foto: red
Popisek: Strabag

Jedná se o stavbu se šesti nadzemními a dvěma podzemními poschodími o celkové ploše 7000 m2. Rekonstrukce budovy byla zahájena v listopadu minulého roku a zahrnovala rovněž přestavbu kancelářských prostor a dvou apartmánů v nejvyšších patrech budovy. Po 13 měsících sanačních prací zde dnes společnost Julius Meinl otevřela luxusní lahůdkářství, které bude nabízet obdobný sortiment jako známý obchod této společnosti v centru Vídně.

„Tato historická budova je kulturní památkou ležící na území Pražské památkové rezervace zapsané v seznamu kulturního dědictví UNESCO. Proto bylo při rekonstrukci objektu nutné citlivě zohlednit náročné požadavky investora související s plánovaným využitím objektu a požadavky památkářů,“ uvedl technický ředitel oblasti Petr Kafka.

Stavební práce zahrnovaly kompletní zrestaurování hlavní uliční a vnitřní fasády objektu (atrium). Veškeré stropní konstrukce jsou kombinací původních kleneb spřažených s novou železobetonovou deskou pro navýšení užitného zatížení. Střecha objektu dostala novou měděnou krytinu. Zajímavým architektonickým prvkem jsou tři prosklené výtahy a skleněná lávka v druhém nadzemním podlaží.

Objekt bývalé Pražské úvěrní banky je další budovou v centru Prahy, jejíž rekonstrukce byla svěřena koncernu STRABAG. Již dříve realizovala společnost několik obdobných projektů jako např. přestavbu bývalých kasáren, která se proměnila v Multifunkční centrum Palladium.

Společnost STRABAG a.s. patří k předním stavebním společnostem v České republice. Je součástí stavebního koncernu STRABAG SE. Společnost se zabývá realizací všech druhů staveb v odvětvích dopravního, pozemního a inženýrského stavitelství. Díky vysoké odbornosti, inovačnímu know-how a vyspělé interní infrastruktuře je společnost schopna plnit nejnáročnější přání zákazníků – maximálně kvalitně, ekonomicky, rychle a s důrazem na bezpečnost.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

11:08 LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

Věřitelé společnosti LIBERTY Ostrava schválili restrukturalizační plán, pro který hlasovalo více než…