Strabag staví McArthurglen Designer Outlet Vancouver Airport

06.02.2014 21:27

Evropský stavební koncern STRABAG SE kótovaný na burze staví design outlet centrum v blízkosti kanadského mezinárodního letiště Vancouver (YVR) pro Vancouver Airport Authority a McArthurGlen, předního evropského majitele, developera a provozovatele design outletových center. Na lukrativním pozemku YVR vznikne za více než 100 mil. CAD (~ € 70 mil.) McArthurGlen Designer Outlet Vancouver Airport o rozloze přesahující 65.000 m2 (35.000 m2 nájemní plochy brutto).

Strabag staví McArthurglen Designer Outlet Vancouver Airport
Foto: red
Popisek: Strabag

„Díky několika velkým projektům v oblasti infrastruktury, jako např. tunelovým stavbám, jsme se s místním, již kanadský trh známe. Ostatně je to u nás tradice, že naše investory následujeme to nejrůznějších koutů světa“, konstatuje Thomas Birtel, předseda představenstva STRABAGu SE.

Joan Jove, výkonný ředitel společnosti McArthurGlen pro severní Ameriku, konstatuje: „Těší nás, že můžeme společnost STRABAG představit jako generálního dodavatele pro McArthurGlen Designer Outlet Vancouver Airport. STRABAG si v oblasti výstavby mnoha velmi náročných a inovativních mezinárodních projektů získal uznání pro svou dobrou pověst ve spolehlivosti řízení nákladů a plnění termínů.

„Jsme rádi, že můžeme využít know-how společnosti STRABAG s její solidní reputací v oblasti výstavby mezinárodních stavebních projektů, k nimž se řadí podobná luxusní design centra Evropy“, sděluje Tony Gugliotta, Senior Vice President pro Marketing and Business Development, Vancouver Airport Authority. „Jedná se zde o vzrušující projekt, který posílí roli mezinárodního letiště ve Vancouveru pro hospodářský rozvoj Britské Kolumbie a Kanady – samotná výstavba vytvoří přímo na místě 200 nových pracovních míst a po dokončení centra v roce 2015 bude nabízeno 1.000 nových pracovních míst.

Zakázku, jež zahrnuje plánování a výstavbu outletového centra, bude realizovat pracovní sdružení sestávající ze společností STRABAG Belgie a STRABAG Kanada. Jako referenční projekt slouží McArthurGlen Designer Outlet Neumünster u Hamburgu, který byl úspěšně dokončen a zákazníkovi předán v minulém roce.

První fáze projektu o ploše cca 42.000 m² (22.500 m² hrubé nájemní plochy) byla právě zahájena. Otevření McArthurGlen Designer Outlet Vancouver Airport je plánováno na jaře 2015. Druhá fáze zahrnuje zřízení další plochy o rozloze cca 23.000 m² (12.500 m² hrubé nájemní plochy).

Skupina propojených podniků společnosti STRABAG SE je jedním z předních evropských stavebních koncernů. Specializované jednotky podniku nabízejí výkony pod více značkami, mezi nimi STRABAG a Züblin, které zahrnují veškeré obory stavebního průmyslu a pokrývají celý řetězec tvorby stavebních hodnot. Díky angažovanosti svých zhruba 74.000 pracovníků dosahuje STRABAG SE ročně výkonů v přibližné hodnotě 14 miliard €. Hustá síť četných dceřiných společností v zemích východní a jihovýchodní Evropy, na vybraných trzích západní Evropy a přibývající měrou i na dalších kontinentech při tom rozšiřuje oblast působení STRABAG SE daleko za hranice Rakouska a Německa. Vlastní zásobování surovinami a neustálé předávání vědomostí navíc zajišťuje nejvyšší kvalitu stavebních výkonů za nejlepší cenu, a to po celém světě. Více informací na www.strabag.com.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…