Strabag trvá na korektnosti cenové nabídky na rekonstrukci Národního muzea

31.03.2014 14:30

Společnost STRABAG si stojí za svými propočty, že je schopná provést rekonstrukci historické budovy Národního muzea v Praze za nabídnutou částku 1 miliardu a 115 milionů, aniž by to jakkoliv ohrozilo kvalitu či termíny opravy. Pro realizaci stavby počítá i s využitím zkušeností koncernu STRABAG a expertízy zahraničních odborníků.

Strabag trvá na korektnosti cenové nabídky na rekonstrukci Národního muzea
Foto: red
Popisek: Strabag

Pokud jde o zkušenosti společnosti STRABAG a.s., ta působí na českém stavebním trhu od roku 1994 v segmentech dopravního, pozemního a inženýrského stavitelství, přičemž do portfolia zakázkové náplně pozemního stavitelství patří již řadu let i rekonstrukce památkově chráněných objektů a objektů, nacházejících se v Pražské památkové rezervaci UNESCO. Ve všech případech přistupuje STRABAG k opravám historických objektů citlivě při vědomí nutnosti ochránit a zachovat naše kulturní dědictví pro budoucí generace.  Z nejznámějších rekonstrukcí, realizovaných v centru metropole, lze uvést např. MFC Palladium, Přístavbu kostela sv. Josefa, rekonstrukci Ehlenova domu nebo nedávno dokončenou rekonstrukci Paláce Rapid.

Propočty nabídkové ceny na rekonstrukci  Národního muzea sestavovali experti, kteří mimo jiné využili i zkušenosti mateřského koncernu STRABAG s rekonstrukcí Uměleckohistorického muzea (pozn. Kunsthistorischesmuseum) ve Vídni. Také u této zakázky byl s ohledem na charakter objektu kladen velký důraz na oblast regulace světelných a klimatických podmínek výstavních prostor i zázemí muzea jakož i požární a bezpečnostní zabezpečení; a to ve všech fázích – projektování, realizace i servisu.

Nabídkovou cenu na projekt Rekonstrukce historické budovy Národního muzea zpracovala společnost STRABAG ve sdružení s ověřeným dodavatelem v oblasti technického zařízení budov. Další významnou část dodávky, restaurátorské práce, zajišťuje naše společnost u renomovaných restaurátorů, kteří mají mnohaleté zkušenosti s obnovou historických památek nejen v Pražské památkové rezervaci. STRABAG bude také konzultovat veškeré práce se specialisty ve Vídni a ve Stuttgartu, kde v koncernové Technické centrále pracuje více než 750 stavebních inženýrů ze 14ti zemí světa. STRABAG plánuje využít i zkušeností a znalostí odborníků z českých, rakouských a německých univerzit, kteří se budou zabývat například termodynamikou stavby.

Společnost STRABAG a.s. patří k předním stavebním společnostem v České republice. Je součástí stavebního koncernu STRABAG SE. Společnost se zabývá realizací všech druhů staveb v odvětvích dopravního, pozemního a inženýrského stavitelství. Díky vysoké odbornosti, inovačnímu know-how a vyspělé interní infrastruktuře je společnost schopna plnit nejnáročnější přání zákazníků – maximálně kvalitně, ekonomicky, rychle a s důrazem na bezpečnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…