Střední průmyslová škola stavební v Kadani se stala partnerskou střední univerzitní školou ČVUT v Praze

27.02.2016 7:34

Na základě uzavřeného memoranda prohlubuje České vysoké učení technické v Praze spolupráci se Střední průmyslovou školou stavební a Obchodní akademií v Kadani (SPŠS a OA Kadaň). Spolupráce se týká především výměny zkušeností mezi učiteli této střední školy a pedagogy ČVUT v Praze.

Střední průmyslová škola stavební v Kadani se stala partnerskou střední univerzitní školou ČVUT v Praze
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT

V rámci společných aktivit budou porovnány metody výuky na těchto vzdělávacích institucích, rozvíjet se bude rovněž další vzdělávání středoškolských učitelů a plánována je i spolupráce na různých projektech a studentských pracích v rámci středoškolské odborné činnosti.

Praktickým výstupem bude i koordinace stáží a odborných exkurzí pro studenty SPŠS na půdě ČVUT. V neposlední řadě se obě instituce dohodly na usnadnění přechodu středoškolských studentů na vysokou školu. Spolupráce mezi těmito školami je také pod záštitou Okresní hospodářské komory v Chomutově.

Ředitel Střední průmyslové školy stavební a Obchodní akademie v Kadani PaedDr. Zdeněk Hrdina uvádí: „Memorandum o spolupráci mezi ČVUT v Praze a SPŠS a OA v Kadani považujeme za prestižní záležitost. Hlavním cílem je zvýšení kreditu školy a tím i nárůst počtu uchazečů o studium stavebních oborů. Dále je nutná podpora technického vzdělávání, a proto si velmi ceníme toho, že naše škola se stala partnerskou střední univerzitní školou“.

Téma spolupráce a podpory středního školství Ústeckého kraje bylo také hlavním námětem návštěvy rektora ČVUT v Praze prof. Petra Konvalinky u hejtmana Oldřicha Bubeníčka. Oba se shodli na nutnosti zvýšení prezentace a podpory technického vzdělávání. Kraj se snaží situaci řešit jak motivačními programy pro studenty trhem požadovaných oborů, tak zvyšováním úrovně jednotlivých škol. Kvalitu absolventů středních škol z regionu potvrdil rektor ČVUT v Praze: „Mezi jedny z nejlepších studentů na naší technické vysoké škole, patří ti, co přicházejí ze Střední průmyslové školy v Kadani. O to více mě to těší, neboť s touto školou máme rozvinutou úspěšnou spolupráci a stala se naší partnerskou střední univerzitní školou“.

České vysoké učení technické v Praze patří k největším a nejstarším technickým vysokým školám v Evropě. V současné době má ČVUT osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství, informačních technologií) a studuje na něm přes 23 000 studentů. Pro akademický rok 2015/16 nabízí ČVUT svým studentům 110 studijních programů a v rámci nich 441 studijních oborů. ČVUT vychovává moderní odborníky, vědce a manažery se znalostí cizích jazyků, kteří jsou dynamičtí, flexibilní a dokáží se rychle přizpůsobovat požadavkům trhu. V roce 2014 se ČVUT umístilo v hodnocení QS World University Rankings, které zahrnuje více než 3000 světových univerzit, ve skupině univerzit na 411. – 420. místě. V oblasti „Civil and Structural Engineering" bylo ČVUT hodnoceno na 51. – 100. místě, v oblasti  „Mechanical Engineering“ na 101. – 150. místě, v oblasti  „Computer Science and Information Systems" a „Electrical Engineering“ na 151. – 200. místě, a stejně tak i v oblastech „Mathematics“ a „Physics and Astronomy“. Více informací najdete na www.cvut.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…