Střední škola připravila pro veřejnost Festival Trhlina

03.03.2015 10:46

Střední umělecká škola textilních řemesel v Praze připravila pro veřejnost Festival Trhlina - který se zabývá tématem, jak se může přiblížit mysl umělce přiblížit k hranicím umělecké formy.

Střední škola připravila pro veřejnost Festival Trhlina
Foto: SŠ textnilní Praha
Popisek: Plakát k festivalu trhlina

Letošní festival se zabývá tématem, jak až se může mysl umělce přiblížit k hranicím umělecké formy? Jak dokáže inspiraci převést do obraznosti uměleckého díla? Setkáme se zde s problematikou abstraktní představy vznikající v podvědomí a její interpretací skrze umění. Při nazírání na tato umělecká díla se jejich význam transformuje a může přinášet pozorovatelům nový náhled nejenom na dílo, ale i na okolní svět. Mnohdy je obtížné dílo vstřebat, charakterizovat či vytyčit jeho význam. Idea tohoto „neohraničeného překladu“ a cesty mezi zobrazeným významem a úhlem nazírání je hlavním tématem celého festivalu.

Na festivalu se můžeme těšit na umělecké výtvory studentů SUŠTŘ a archivní materiály školy. Hlavní výstava v galerii Emilie Paličkové shromažďuje umělecké výtvory napříč všemi obory, spojuje je však hlavní myšlenka – rekonstrukce vize umělce, inspirována především nevědomím, sny a abstrakcí. Své osobité modely šatů a oděvních doplňky nám představí tři studenti třetího ročníku, na dalších výstavách uvidíme ručně šité krajky, práci restaurátorů z VOŠ a autorskou vizuální instalaci vytvořenou pořadateli festivalu.

Nová média doplní ostatní obory prostřednictvím každoročně pořádané Filmové noci, kde se budou promítat autentické filmy a premiéry. Souběžně proběhne také soutěž o nejlepší studentský snímek. Nedílnou a poutavou součástí festivalu jsou také workshopy představující obory školy a v neposlední řadě také módní přehlídka, kde nás zaujmou originální oděvy a doplňky studentů atelieru oděvu SUŠ i VOŠ. S celým festivalem se rozloučíme poslední den v podobě after party. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…