Středočeský kraj: Další krajská muzea úspěšně získala dotace

28.12.2015 15:07

Rada kraje schválila v prosinci zapojení účelových dotací z Ministerstva kultury a Ministerstva životního prostředí do rozpočtu.

Středočeský kraj: Další krajská muzea úspěšně získala dotace
Foto: praha.eu
Popisek: Krajský úřad Středočeského kraje

„Dotace získalo z ministerských programů Středočeské muzeum v Roztokách u Prahy a Hornické muzeum Příbram. Kvituji, že se naše příspěvkové organizace snaží získávat zdroje i jinde než jen z rozpočtu kraje. Vím, že to ale není jednoduché, obzvláště při investičních dotacích.  Většinou je při dotacích nutná spoluúčast, nastává složitější schvalovací proces, který zabere nějaký čas, a často žadatelé obdrží jen zlomek požadované částky,“ podotkl radní pro oblast kultury a památkovou péči Zdeněk Štefek.

Z Ministerstva kultury ČR byla poskytnuta účelová investiční dotace ve výši 385 000 Kč z programu Integrovaný systém ochrany movitého kulturního dědictví na vybavení a zkvalitňování restaurátorských, konzervátorských a preparátorských pracovišť. A dále účelová dotace ve výši 100 000 Kč z programu Integrovaný systém ochrany movitého kulturního dědictví na výkup obrazů „Veduta horského parku se zámkem“ a „Podzimní alej v parku s pavilonem“.

Hornické muzeum Příbram obdrželo z Ministerstva kultury ČR účelovou dotaci ve výši 25 000 Kč z programu Integrovaný systém ochrany movitého kulturního dědictví na výkup skříňkové betlému s figurkami z „chlebové“ hmoty. A dále z Ministerstva životního prostředí dotaci ve výši 7 890 Kč v rámci Programu péče o krajinu v roce 2015 – podprogram pro zlepšování dochovaného přírodního a krajinného prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…