Středočeský kraj: Projekt „Učte se od profesionálů!“ finišuje

14.05.2015 13:15

První etapa edukačního projektu Učte se od profesionálů!, který pod záštitou hejtmana Středočeského kraje Miloše Petery (ČSSD) probíhal od října 2014 a v jehož rámci bylo proškoleno v deseti městech Středočeského kraje přibližně 600 obyvatel, končí.

Středočeský kraj: Projekt „Učte se od profesionálů!“ finišuje
Foto: praha.eu
Popisek: Krajský úřad Středočeského kraje

Středočeští záchranáři však připravují pokračování. Oficiálního ukončení a zhodnocení první etapy projektu se ve středu 13. května 2015 v Kutné Hoře zúčastnil také hejtman Miloš Petera.

„Kurzy první pomoci pro dospělé v rámci celokrajského projektu se vždy setkaly s nevšedním zájmem veřejnosti, což nás těší. Lekce, vedené školiteli středočeské záchranky, byly určeny pro širokou veřejnost a seznámily občany s nejčastějšími akutními stavy – jak pomoci při infarktu, těžkém úrazu, zástavě srdce či jak zastavit krvácení. Lidé si mnohdy neuvědomují, jak důležité je tyto úkony znát, a komu díky nim mohou zachránit život,“ podotkl hejtman Petera.

Součástí kurzu byl nácvik základních dovedností na cvičném modelu. Školení byla bezplatná a po ukončení výuky každý účastník obdržel certifikát o zdárném absolvování kurzu první pomoci. Záchranáři, kteří veřejnost školili, byli ve většině případů zaskočeni počtem zájemců, kteří na tříhodinové lekce přišli.

„Přiznávám, že jsem byl mile překvapen zájmem vědomostí chtivých o osvěžení svých znalostí. Z praxe vím, jak důležité je rychlé poskytnutí první pomoci, aby měl zraněný šanci na návrat do života. Proto není čas dlouho pátrat v paměti. Navíc i první pomoc má svůj vývoj a pravidla, která platila za dob pionýra, už neplatí,“ řekl ředitel středočeské záchranky Martin Houdek.

Projekt, který měl na jaře 2015 skončit, bude pro velký úspěch pokračovat druhou etapou po letních prázdninách. Tentokrát budou záchranáři s kurzem navštěvovat i menší obce, jejichž starostům ředitel středočeské záchranky Martin Houdek při setkání nabídl, aby se i sami ozvali, pokud budou chtít kurz pro obyvatele své obce pořádat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…