Středočeský kraj: Recyklace v kraji funguje, projekty v oblasti odpadového hospodářství budou pokračovat

30.08.2013 9:40

Středočeský kraj prodlouží spolupráci se společnostmi ASEKOL s.r.o., Praha a ELEKTROWIN a.s., Praha, se kterými vytvořil řadu společných projektů v oblasti odpadového hospodářství. Rozhodla o tom na svém posledním zasedání Rada Středočeského kraje.

Středočeský kraj: Recyklace v kraji funguje, projekty v oblasti odpadového hospodářství budou pokračovat
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Les, ilustrační foto

S organizací ASEKOL s.r.o., Praha realizoval Středočeský kraj společné projekty pro vytvoření funkčního a efektivního systému zpětného odběru a odděleného sběru použitých elektrozařízení na území Středočeského kraje od roku 2006 do roku 2012. „S ohledem na dosažené výsledky realizovaných projektů, zejména zvýšení v nejsledovanějších ukazatelích, jako je četnost sběrných míst pro zpětný odběr použitých elektrospotřebičů a množství odebraných elektroodpadů, bychom rádi ve společných projektech pokračovali,“ řekl středočeský hejtman Josef Řihák.

Společný projekt Středočeského kraje a společnosti ASEKOL s.r.o., Praha se tak prodlouží na období let 2013 – 2014. „V tomto období se v rámci dohody například vybaví města a obce stacionárními kontejnery či proběhne projekt Recyklohraní. Půjde již o pátý ročník školního tohoto vzdělávacího a sběrového projektu,“ doplnil hejtman Řihák.

Středočeský kraj bude pokračovat ve spolupráci i se společností ELEKTROWIN  a.s., Praha, se kterou uskutečňoval společné projetky pro vytvoření funkčního a efektivního systému zpětného odběru použitých elektrozařízení na území Středočeského kraje od roku 2011 do loňského roku. „Tyto projekty byly s ohledem na kompetence kraje nejvýznamnějším nástrojem pro plnění cílů stanovených v Plánu odpadového hospodářství Středočeského kraje,“ poznamenal náměstek pro životní prostředí Marek Semerád.

Společný projekt Středočeského kraje a společnosti ELEKTROWIN  a.s., Praha  bude tak pokračovat i v období let 2013 – 2014. „Díky dohodě dojde například k rozšíření kontejnerového výměnného systému WINTEJNER  ve vybraných městech a obcí,“ doplnil náměstek Semerád. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-stredocesky.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…