Středočeský kraj: Účastníci šestého ročníku Běhu Míru Kladno - Lidice přispěli na dobrou věc

18.06.2018 12:08

Více než 250 účastníků tradičního Běhu Míru Kladno - Lidice podpořilo handicapované děti. Výtěžek z dobrovolného startovného byl v závěru akce předán ZŠ Korálek Kladno.

Středočeský kraj: Účastníci šestého ročníku Běhu Míru Kladno - Lidice přispěli na dobrou věc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova krajského úřadu Středočeského kraje

Přes 250 účastníků se postavilo na start šestého ročníku Běhu Míru Kladno -  Lidice, který uspořádala Krajská rada seniorů Středočeského kraje (KRS SK) pod záštitou děkana FBMI ČVUT prof. MUDr. Ivana Dylevského, DrSc. Akci spolufinancoval i Středočeský kraj.

Závodilo se v kategoriích: ženy, muži, handicapované děti v doprovodu studentů ČVUT, senioři nordic walking a koloběžkáři. Výtěžek z dobrovolného startovného, celkem 9 687 korun, byl přímo na místě věnován handicapovaným dětem ze ZŠ Korálek Kladno, které se akce již počtvrté aktivně účastnily.

Diplomy a ceny těm nejlepším v každé kategorii předávali za Středočeský kraj radní pro oblast sociálních věcí Aneta Heřmanová (ČSSD) a Martin Draxler (ANO 2011), radní pro oblast regionálního rozvoje, cestovního ruchu a sportu. „Běh Míru je oblíbená, mezinárodní sportovně – společenská akce, která zároveň slouží k odbourávání handicapu a posilování sociálního cítění,“ řekla radní Aneta Heřmanová „Účastníci nejenomže přispěli na dobrou věc, ale udělali i něco pro své zdraví. V zájmu Středočeského kraje proto je takové akce podporovat,“ dodal radní Martin Draxler. 

„Letošní účast mne příjemně šokovala. Jsem velmi spokojený a jsem moc rád, že se na akci Středočeský kraj podílel a měl tu i své zástupce,“ ocenil předseda KRS SK Miloslav Vajs, který patřil svým věkem i k rekordmanům závodu.

V cíli závodu u Růžového sadu v Lidicích čekal na závodníky, ale i fanoušky bohatý doprovodný program, v jehož rámci si mohli vyzkoušet služby budoucích fyzioterapeutů/tek, prohlédnout si auta Škoda, fakultní sanitku používanou ZZS nebo si nechat změřit bezplatně tlak i cukr v krvi. Děti si mohly prověřit své znalosti v soutěži Malý záchranář nebo se vyfotografovat s maskotem ČVUT.

Na závěr akce, která vznikla na základě myšlenky uctít památku zavražděných občanů sportovním výkonem, se všichni přítomní společně odebrali k pomníku Lidických dětí, kde s tichou vzpomínkou položili kytici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…