Středočeský kraj: V kladenském muzeu vystavuje fotograf Alois Garamszegi

02.08.2015 9:52

Ve čtvrtek 30. 7. byla v Sládečkově vlastivědném muzeu v Kladně zahájena výstava fotografií Aloise Garamszegi.

Středočeský kraj: V kladenském muzeu vystavuje fotograf Alois Garamszegi
Foto: Archiv
Popisek: Centrum města Kladno. Ilustrační foto

Ve čtvrtek 30. 7. byla v Sládečkově vlastivědném muzeu v Kladně zahájena výstava fotografií Aloise Garamszegi.

„Výstava při příležitosti 60. narozenin autora představuje zajímavé autorovy fotografie. Pan Garamszegi si umí s fotoaparátem hrát, hrát se světly a stíny a tak jsem třeba náš buštěhradský rybník na fotografiích ani nepoznal. Teď na něho budu ale určitě hledět trochu jinak,“ sdělil radní Štefek, který se vernisáže zúčastnil.

Výstavu "Na den přesně 60", která představila současnou tvorbu kladenského fotografa a organizátora kulturních akcí, uvedl Jaroslav Pergl a nechyběla ani chvilka poezie.

Alois Garamszegi se zabývá fotografií více od té doby, co přestal být havířem na dole Nosek. Z původního koníčka se stala vášeň a životní náplň. Garamszegi fotografoval pro Okresní kulturní středisko v Kladně, stál u zrodu Kladenských dvorků, Fotoskupiny Kladno a mnoha dalších projektů. Se svými pásmy jezdil po celém tehdejším Československu a setkával se tam s místními umělci.

Autorovu retrospektivu zase nabízí aktuálně Kavárna-vinárna Ateliér Jiřího Pergla, kam se účastníci po vernisáži přesunuli na další program. Výstava potrvá až do 6. září.

V prostorách Sládečkova vlastivědného muzea se radní Štefek také seznámil s výstavou přírůstků sbírkových předmětů za poslední rok. Mezi nimi nechybí dary a koupě betlémů, oděvů, ozdob, fotografií, listin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…