Středočeský kraj a městys Cerhovice společně opravily hlavní silnici

13.07.2016 7:33

Obyvatelům městyse Cerhovice na Berounsku od loňského roku slouží nová kanalizace. A letos se mohou radovat i z nově opravené silnice II/605.

Středočeský kraj a městys Cerhovice společně opravily hlavní silnici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Petera

Slavnostní otevření zrekonstruované hlavní komunikace, která protíná Cerhovice souběžně s nedalekou plzeňskou dálnicí, se uskutečnilo v pátek 1. července. „Průtah Cerhovicemi je jednou ze silnic, které se nám podařilo opravit díky sdružení prostředků městyse a Středočeského kraje. Díky tomu, že jsme spojili síly, bylo možné po výstavbě kanalizace v obci opravit nejen povrch komunikací, ale také veřejné osvětlení a další inženýrské sítě.  Podobně postupujeme i v dalších obcích a městech ve středních Čechách,“ konstatoval hejtman Středočeského kraje Miloš Petera (ČSSD), který byl na slavnostním dokončení rekonstrukce přítomen.

Starosta Cerhovic Petr Frei připomněl průběh výstavby kanalizace, čistírny odpadních vod i rekonstrukce komunikací.  „Celkem nás stavební práce přišly na 160 milionů korun. Středočeský kraj se podílel na opravě povrchů silnic, přispěl nám také pěti miliony korun na výstavbu kanalizačních přípojek. Za tuto pomoc jménem občanů Cerhovic děkuji,“ řekl starosta.

Podle středočeského hejtmana je teď velkým problémem, že po nově opravené silnici nyní projíždějí těžká nákladní auta, která sem sjíždějí z nedaleké dálnice, a jejich řidiči se tak snaží ušetřit za mýtné. „Podobný problém řeší například i v Žebráku a dalších městech a obcích podél plzeňské dálnice. Chceme vyjednat, aby na souběžnou silnici byl nákladním automobilům vjezd zakázán,“ uvedl Miloš Petera.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…