Středočeský kraj plánuje slevové karty

08.10.2013 10:03

Středočeský kraj chce svým občanům větší dostupnost služeb v oblasti kultury, volného času, cestovního ruchu i sociálních službách či v oblasti zdravotnictví. A to pomocí slevových karet.

Středočeský kraj plánuje slevové karty
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Galerie

„Středočeský kraj jako region s bohatým kulturním dědictvím má zájem podpořit návštěvnost památek na svém území a zatraktivnit středočeské památky pro návštěvníky. Ale slevové karty by nebyly určeny samozřejmě jen pro kulturní zařízení či obecně pro cestovní ruch, ale daly by se využít i v sociálních službách či zdravotnictví. Inspirací nám mohou být slevové systémy třeba v  Jihomoravském kraji a v Rakousku,“ řekl hejtman Středočeského kraje Josef Řihák.

Rada kraje na svém posledním zasedání schválila návrh tohoto záměru a první krok povede k vytvoření analýzy, která vyhodnotí různé možnosti karet a jejich přínos pro kraj. Cílem analýzy je poskytnout podklady pro politická a úřední rozhodnutí, která povedou k co nejvyšší dosažené hodnotě veřejné služby za peníze (value for money), kterou Středočeský kraj od případného zavedení turistických karet očekává. Rozbor by tak měl přinést nezávislé posouzení dosavadních interních analytických činností turistických karet v jiných českých regionech (např. Jihomoravský kraj) a v Rakousku, kde je systém slevových karet provázán s cestovním ruchem již dlouhodobě. Analýza též bude obsahovat posouzení možností integrace s již existujícími karetními platformami. Poté by se shrnuly nabídky našich zařízení z kultury, zdravotnictví, sociálních služeb a regionálního rozvoje a podnikly další kroky k realizaci systému slevových karet.

„Díky slevovým kartám by se mohly zlepšit služby občanům, ale také vzhledem k rozmanitému množství kulturního dědictví podpořit návštěvnost památek zatraktivnit středočeské památky pro návštěvníky i obyvatele nejen hl. m. Prahy,“ uzavřel radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-stredocesky.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…