Středočeský kraj schválil dar hasičům a dopravním policistům na vybavení

09.12.2013 15:40

Zastupitelstvo Středočeského kraje odsouhlasilo na svém jednání 9. prosince 2013 poskytnutí finančního daru Policii ČR - Krajskému ředitelství Středočeského kraje a Hasičskému záchrannému sboru Středočeského kraje. Obě instituce dostanou po dvou milionech korun.

Středočeský kraj schválil dar hasičům a dopravním policistům na vybavení
Foto: Redakce
Popisek: Josef Řihák (ČSSD), senátor a hejtman Středočeského kraje

Dar 2 milióny Kč odsouhlasili zastupitelé pro Hasičskou záchrannou službu Středočeského kraje – a to na obnovu techniky a pořízení nového vybavení pro profesionální hasiče.

„Dvoumilionový dar od kraje pro Krajské ředitelství policie Středočeského kraje je určen na pořízení vybavení pro činnost dopravní policie. Chceme, aby dopravní policisté důsledně kontrolovali především nákladní dopravu. Požádali jsme je, aby se zaměřili na kontroly hmotnosti vozidel a na dodržování povinných přestávek,“ řekl hejtman Středočeského kraje Josef Řihák. Právě jejich nedodržování je podle něj častou příčinou tragických nehod. Významnou měrou se těchto přestupků dopouští zahraniční dopravci.

Policisté jsou podle zákona č. 111/1994 Sb., o silniční dopravě, oprávněni v případech, kdy se jedná o dopravce, který má bydliště nebo sídlo mimo území ČR, vybírat kauci. A to v rozmezí od 5 000 Kč do 100 000 Kč podle závažnosti protiprávního jednání. V ostatních případech jsou zjištění předána dopravnímu úřadu k zahájení řízení pro spáchání správního deliktu dopravcem. V obou případech jsou tato zjištění postoupena Krajskému úřadu Středočeského kraje a vybraná kauce, resp. uložená pokuta, jsou příjmem rozpočtu Středočeského kraje.

Za období leden až září 2013 byly dopravní policií Krajského ředitelství policie Středočeského kraje a Celním úřadem pro Středočeský kraj uloženy kauce v celkové hodnotě 8 483 000 Kč, z čehož 3 740 000 Kč jsou kauce pravomocně skončených řízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-stredocesky.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

10:17 Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

Český statistický úřad zveřejnil seznam kandidátů pro volby do Evropského parlamentu. Volby se na úz…