Středočeský kraj vyplatí na zdravotnické poplatky za uplynulé čtvrtletí přes 43 tisíc korun

22.04.2015 7:30

Krajský úřad Středočeského kraje proplatí 126 žadatelům zdravotnické poplatky v celkové hodnotě 43 410 korun.

Středočeský kraj vyplatí na zdravotnické poplatky za uplynulé čtvrtletí přes 43 tisíc korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ordinace vybavená přístroji. Ilustrační foto

Jedná se o obyvatele Středočeského kraje, kteří řádně podali své žádosti v období od 1. ledna do 31. března 2015. Proplacení schválili krajští radní na zasedání v pondělí 20. dubna 2015.

„Vyhověli jsme celkem 94 žádostem, jež řádně vyplněné zaslali krajskému úřadu Středočeši, kteří se nechali ošetřit ve zdravotnických zařízeních zřizovaných krajem, a to v celkové hodnotě 19 110 korun. Dále jsme schválili 32 žádostí klientů, jimž byla poskytnuta zdravotní péče v ostatních zdravotnických zařízeních v kraji v celkové částce 24 300 korun. Úhradu zdravotnických poplatků nebereme jen jako automatické plnění předvolebních slibů, chceme především pomoci lidem, pro něž jsou zásahem do rodinného rozpočtu,“ řekl hejtman Středočeského kraje Miloš Petera (ČSSD).

Loni v lednu Krajský úřad Středočeského kraje změnil podmínky pro proplácení regulačních poplatků a kraj je hradí vždy za uplynulé čtvrtletí. „Například podá-li pacient žádost ve čtvrtém čtvrtletí tohoto roku, mohou mu být proplaceny poplatky za období předcházející, tedy za třetí čtvrtletí,“ připomněla nový způsob proplácení zdravotnických poplatků radní Jiřina Fialová (KSČM).

Středočeský kraj proplácí regulační poplatky formou daru od srpna 2010 jako jediný v České republice. Program platí pro všechna zdravotnická zařízení v kraji. Dosud kraj vyplatil celkem 73,8 milionu korun a vyhověl přibližně 45 000 žadatelům. Informace včetně formuláře žádosti na:  http://www.kr-stredocesky.cz/portal/odbory/zdravotnictvi/regulacni-poplatky/.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-stredocesky.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …